AK Parti Trabzon’da ilçe kongrelerine güzel başladı.

CHP’nin adeta yıllardır kalesi olan Maçka İlçesi’nde mevcut yönetim yeniden tek listeyle sandıktan çıktı ve delege tarafından onure edildi. Nedeni belli: Referandumda Maçka yüzde 68 evet dedi. Ve genel seçimlerde AK Parti yüzde 62 oy aldı. “Maçka’da devrim yaptık” diyen İlçe Başkanı Koray Koçhan kongredeki konuşmasında üç şey vurguladı:  Daha yapacak çok işimiz var. Belediyeyi AK yapacağız. Başbakanımızı örnek alıp hiç durmadan çalışacağız.

Koçhan ilçe başkanları arasında en genci. AK Parti’nin bütün toplantılarında teşkilatlar içerisindeki kabul edilebilirliği, sempatikliği her geçen gün artıyor. Hata yapmıyor da değil .  Yâda eksik diyelim. Gerçi ilçelerde siyaset bilirsiniz zordur. Kimse yanaşmaz kimse konuşmaz. Küçük yaşam alanlarında herkes birbirini günde 80 defa gördüğü için kırılmalar gücenmeler fazlaca olur. Bazen başkan da olsan parti bayraklarını sen asarsın. İlde yöneticilik yapanların çoğu bunu anlayamaz ve bilemez!

Koçhan’ın bunlara bağlı kongredeki eksiklerini il başkanı Adnan Günnar kürsüden tek tek söyledi. Hatta hızını alamadı basın mensuplarının önünde  ‘böyle olmaz, bu bayraklar ters asılmaz’ diye de eleştirdi. Bunu partililerinin gözü önünde yapması hoşuma gitti. Fakat basın mensupları önünde ‘yönetimde neden bayan yada genç yok’ diyerek azarlamak biraz ağır olmadı mı?

Trabzon’un en başarılı bir ilçe başkanını tartışma konusu yapıp, gündemin tam ortasına yerleştirmenin ne anlamı vardı?  ‘Çok güzel bir kongre gerçekleştirdik. Teşekkür ederiz’ dedikten sonra il binasına çağırıp eksiklerini söylemek daha şık olmaz mıydı? Ayrıca evet bence de kadınlara ve gençlere önem verilmeliydi. Ama şu gerçeği de unutmayalım; CHPli belediyeye sahip olan Maçka gibi bir ilçede, başarılı bir yönetimi bölmek aptallık olur. Bu Şenol Güneş’in Fener maçına Burak Yılmaz olmadan çıkmasına benzer.  Önümüzde bir dizi kongre süreci var, bence sayın Günnar daha dikkatli hareket etmelidir!