Trabzon'da kömür ticareti ile uğraşan Ersin Aktürk isimli işadamı, Rusya'daki soğuk hava yüzünden kömür ithalatının durma noktasına geldiğini belirterek bu durum karşısında vatandaşın kömür talebini karşılayamaz duruma geldiklerini söyledi.
Sezon sonu olmasına rağmen kömür satışlarının arttığına dikkat çeken Aktürk, şöyle konuştu: "Rusya'da soğuk hava şartları yüzünden limanlar buz tutunca, gemiler limanlara giriş çıkış yapamıyor. Bu durum karşısında kömür sevkıyatı durma noktasına geldiğinden vatandaşın kömür talebine karşılık veremiyoruz. Bu sorun uzarsa vatandaşlarımızın ısınma konusunda vahim bir durum ortaya çıkacak. Sezon sonu olmasına rağmen kömür satışlarında hiçbir azalma olmuyor aksine bir artış olmakta. Rusya'daki kötü hava
yüzünden kömür ithalatı durmuş durumda. Limanda buz kırıcıları soğuk hava şartlarından dolayı limanlardan çıkamıyor. Bu nedenle kömür gelemediği için iç piyasadaki kömür fiyatı artıyor."
Öte yandan Trabzon'da sezon başında kömürün torbası 12 TL'ye satılırken şimdi fiyatın 14-15 TL arasında değiştiği belirtildi.