Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarındaki Limni Gölü Tabiat Parkı’nın ulaşım problemi sona eriyor. Tabiat Parkı ile Zigana Köyü arasındaki yol çalışmasının tamamlanmasının ardından şimdide Limni Gölü Zigana Dağı arasındaki yolda betonlama çalışmaları başlatıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden sağlanan kaynakla İl Özel İdaresi proje ve kontrollüğünde Zigana Köyünden Limni Gölüne ulaşımı sağlayan 5,5 kilometrelik yolda parke ve beton yol çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yine İl Özel İdaresine ait araçların yardımıyla genişletilen Zigana Dağı – Limni gölü arasındaki 5,5 kilometrelik yolda beton yol çalışmaları başlatıldı.

Zigana Köyü Muhtarı Barış Akman Limni Gölü Tabiat Parkının yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığını belirterek tabiat parkı ile ilgili en önemli sorunun ulaşım olduğunu, yapılan çalışmalarla hem köy içinden hem de Zigana Dağı güzergâhından standartları yüksek 2 alternatifli yolun bu yıl içerisinde tamamlanacağını belirterek, yolun yapımında emeği bulunan Vali Okay Memiş’e, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas’a, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü hemşehrimiz Nurettin Taş’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Limni Gölü Tabiat Parkı ve Zigana coğrafyası için başta Vali Okay Memiş ve Milletvekillerinin büyük çaba harcadığını ifade eden Akman, “Zigana Dağı, Limni Gölü Tabiat Parkı ve Zigana Köyü’nün Gümüşhane Turizmine açılan kapı durumunda. Trabzon’a yakın olması, rahat ulaşılabilir olması ve hizmet çeşitliliği ile yaz aylarında binlerce kişiyi misafir eden coğrafyamız Trabzon’a gelen turistleri Gümüşhane’ye çekmek anlamında stratejik bir noktada. Valimiz, Milletvekillerimiz, kurum müdürlerimiz ve görevli arkadaşlarımız bu bilinçle hareket ederek çalışmalarına hız verdiler. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.



Torul Kaymakamı Hakan Kafkas’a ayrıca teşekkür ettiğini dile getiren Akman, “Kaymakamımız geldiği ilk günden itibaren Torul’un tüm köylerinde olduğu gibi Zigana Köyü için de yoğun mesai harcıyor. Gece gündüz dağı taşı aşarak vatandaşların sıkıntıları ile birebir ilgileniyor. Kendilerine Zigana köylüleri, Köy muhtarlığı ve Zigana’ya gelen ziyaretçiler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yol inşaatını sürdüren yüklenici firma yetkilisi Hakan Özgün ise muhteşem bir doğaya sahip Limni Gölü Tabiat Parkı’nın artık standardı yüksek 2 alternatif yola sahip olduğunu belirterek, “Bunlardan biri Zigana Köyü içerisinden geçen ve köy ile tabiat parkı arasındaki yol. Yaklaşık olarak 1,5 kilometresi asfalt olan bu yolun geriye kalan 5,5 kilometresini parke ve beton yol olarak geçtiğimiz günlerde tamamladık. Şimdi de tabiat parkımızın Zigana Dağı ile olan bağlantısını sağlayan 5,5 kilometrelik yolda genişleme çalışmalarının ardından betonlama çalışmalara başladık. Yolda hasır demir üzerine betonlama yapıyoruz. Kısa sürede de bu işi tamamlayarak yolumuzu standardı yüksek bir yol olarak hizmete açmış olacağız. Aynı zamanda Zigana Köylü birisi olarak emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Daha önceki günlerde çalışmaları yerinde inceleyen Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş Limni Gölünün muazzam bir güzellik olduğunu kaydeden Vali Memiş, yolun İl Özel İdare kaynaklarından değil Vekillerin aktardığı kaynaklarla yaptıklarını, Limni Gölü’nün en az Uzungöl kadar popüler bir yer olacağını ifade etmişti.

Vali Memiş, ziyareti sırasında, "Limni Gölü'nden Zigana Kayak Merkezi'ne kadarki kısmı da beton yapacağız. Çalışmayı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığından alacağımız kaynaklarla yapacağız. Bir kısmını da Yeşil Yol Projesi üzerinden planlıyoruz. İddiamız odur ki Limni Gölü geleceğin Uzungöl’ü olacak. Belki çok daha iyi olacak. Arap turistlerin en büyük uğrak merkezlerinden biri olacak. Hatta yolu bitirdiğimiz takdirde bu kış bile turizm faaliyetine devam edilecek" ifadelerini kullanmıştı.

Milletvekili Pektaş da aynı ziyarette Limni Gölü'nün adeta cennetten bir köşe olduğuna dikkati çekerek, "Bırakın Türkiye'yi dünyada bile böyle bir yer nadir bulunur. Bir taraftan yolu, bir taraftan elektrik aydınlatmaları yapılıyor. Bir yandan da eksik kalan sosyal donatılar tamamlanıyor. Turistler gelecek yıl çok farklı bir manzarayla karşılaşacak. Her şeyi ile tamamlanmış Limni Gölü'nde turistleri ağırlayacağız. Yöresel ürünlerimizin burada satışını hızlandıracağız" diye konuşmuştu.