Zarar vermemesi için iplerle çocuk ve okuma kitapları asılan ağaçtaki kitaplara en çok ilgiyi ise hafta nedeniyle kütüphaneye gelen anaokulu öğrencileri gösterdi.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hüseyin Somuncu, limon ağacının 1960’lı yıllarda Gümüşhane’de çalışan bir polis memurunun tayinini çıkmasının ardından kütüphaneye saksı içinde emanet olarak bıraktığını, limon ağacının görevliler tarafından 1968 yılında kütüphanenin içine dikildiğini ve o tarihten beri sürekli büyüdüğünü söyledi.

Kütüphane haftası nedeniyle limon ağacını süslediklerini kaydeden Somuncu, şunları söyledi: “Herkesin özel günleri var. Biz kütüphanecilerin özel günü Kütüphane Haftası. Bizde limon ağacını kütüphanelerin temel taşı olan kitaplarla süsledik. Gümüşhane’de özellikle ana sınıfı öğrencilerinin talebi daha fazla oldu. Onlara Kütüphane haftası ile ilgili çizgi film ve masal saati düzenledik. Ağaca zarar vermemek amacıyla çocuk ve okuma kitapları astık. İnce kitapları seçtik.”

Amaçlarının kitaba ve kütüphaneye dikkati çekmek olduğunu vurgulayan Somuncu, yılda bir defa da olsa limon ağacını kitapla süsleyerek kitaba ve kütüphaneye ilgiyi çekmek istediklerini belirtti ve talep olması halinde kitapların bir hafta daha ağaçta asılı kalacağını söyledi.

Somuncu, limon ağacının yediveren cinsi olduğunu, yılda 7 defa verdiğini belirterek, bu yıl fazla limon vermediğini fakat onun yerine kitap verdiğini dile getirdi. Somuncu, limonların hem okuyucular hem de personel tarafından toplandığını da sözlerine ekledi.