Almanya’da bulunan Türk İşadamı Engin Baydemir, Alman İşadamı Hubert Sechulte Kemper ile İslam-Hıristiyan Çalışma Birliği Başkanı Hartmut Dreier'in de beraberinde bulunduğu heyet Giresun’a geldi.

Giresun’daki incelemelerine önce Vali Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret eden heyete Giresun Yatırım Destek Ofisi uzmanları tarafından kültürel, turizm ve sanayi yatırımları alanlarında brifing verildi.

Ardından ise Almanya’dan gelen heyet ve Giresun’da ev sahipliği yapan Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneği ile bir basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısında değerlendirme yapan Alman yatırımcı Hubert Sechulte Kemper, Türkiye’nin özellikle sanayide Çin’in alternatifi olabileceğini söyledi. Kemper “Giresun’da bulunduğumuz süre içerisinde yoğun bir programla hangi alanlarda ne gibi yatırımların yapıldığı yönünde profesyonel bir ekip tarafından bilgilendirildik. Buradan yola çıkarak değerlendirmem gerekirse, bir çok alanda yatırımlar yapılabilir fakat turizm ağır basıyor. Özellikle yaz ve kış mevsimlerine göre turizm yapılabilecek durumda.Turizm konusunda havaalanını yapılmasıyla birlikte daha da cazip hale geleceğini düşünüyorum. Sanayi konusunda da arazi sorunu çözülmesi halinde Alman yatırımcılar Çin’e gitmek yerine buraya yönelebilirler. Bizler de bu alanlarda döndüğümüzde gerekli çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneği Başkanı Ayhan Atken ise “Bizler ekonomik, sosyal ve kültürel alanda çalışan bir kurumuz. Şehrimizin geleceğini planlamak için proje ve çalışmalar yürütmekteyiz. Bugün de bu anlamda yaptığımız çalışmaların sonucu olarak Almanya’dan gelen heyete ilimizi tanıtmakta ve hangi alanlarda ne gibi yatırımlar yapılabileceği yönünde bilgiler vermekteyiz. Hedefimiz çalışmalarımızı daha ilerilere götürmektir” diye konuştu.

Alman heyetinin Giresun’un geleceğine ufuk kazandıracağını belirten Vali Dursun Ali Şahin ise “Turizm yönünden çok çeşitli olan ilimizde sektörel bazda önemli yatırımlar yapılabilir. 2014 yılı başında havaalanının bitirilmesiyle birlikte ilimize yatırımların ivme kazanacaktır. Birbirinden güzel 483 yaylayla Türkiye’nin en fazla yaylası Giresun’dadır” ifadelerini kullandı.