Gümrükçüoğlu, Akyazı’da doldurulan mevcut 800 dönümlük alanın bin 500 dönüme çıkarılabileceğini ve lojistik merkezin Akyazı’ya kaydırılabileceğini ileri sürdü.

LOJİSTİK merkez olarak düşünülen Sürmene Çamburnu Tersanesi’nin ancak TIR Garajı olabileceğini ifade eden Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu lojistik merkezle ilgili dikkat çekici bir çıkış daha yaptı. Gümrükçüoğlu lojistik merkezin Akyazı’ya konuşlandırılabileceğini belirterek bunun için Akyazı’daki 800 bin metrekare olan dolgu alanının 1,5 milyon metrekareye çıkarılmasının yeterli olacağını söyledi. Gümrükçüoğlu lojistik merkezin Akyazı dolgu alanına yapılabileceğini belirterek, “Lojistik merkez Akyazı’ya konulabilir. Uçaktan o bölgeye bakıldığında bunun yapılabilir olduğu çok rahatlıkla görülecektir. Bunu da ilk defa kamuoyuna açıklıyorum. Ben lojistik merkezin Akyazı’da kurulmasını isterim. Ama bu sadece benim istememle olmaz. Aynı zamanda kamu kurum kuruluşları, ilgili bakanlıkların da konuyu ele alması gerekiyor. Dünyanın dolgu alanlarını lojistik merkez olarak kullandığı hatırlardan çıkarılmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

AKYAZI’YI 1,5 MİLYON
M2’YE ÇIKARMAK LAZIM
Dünyanın çeşitli coğrafyalarında ülkelerin denizi doldurarak büyük lojistik merkezler yaptığını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “En son kuzey denizinde gezdiğimiz, Singapur’da ziyaret ettiğimiz merkezleri gördük. Dünya ticaretine yön veren ülkeler denizi doldurmak suretiyle lojistik merkezlerle yoluna devam ediyor. Akyazı’da devam eden dolgu işleminin tamamlanması sonrası 800 bin metrekare alan kazanılmış olacaktır. Bana sorsanız burayı 1,5 milyon metrekare yapmak gerekir. İsterseniz uçakla kuş bakışı alanı inceleyelim. Bu mümkündür.  Buraya Trabzonspor’un 40 bin kişilik stadını yaparken oraya kültürel kongre merkezleri, turistik merkezler ilave edilmelidir. Hatta ikinci etabında kruvaziyer liman, büyük kapasiteli konteynır limanı yapılabilir. Hatta lojistik merkez bile bu alana kurulabilir. Ama bu sadece benim istememle olmaz, ilgili bakanlıklar ve kamu kurum kuruluşlarının da bu konuda bir çalışma yapması lazım” şeklinde konuştu.

Akyazı’nın dolgusunun zamanında bitirileceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Akyazı’da mevsim itibariyle belli bir yavaşlama oldu. Sonuçta ortada bir ihale vardır, yüklenici vardır, tanınan süre vardır. Tanınan süre yıl sonuna kadar devam etmektedir. Dolayısıyla o zamana kadar bu edimin yerine getirileceğini düşünmekteyim. Muhtemelen yılsonu itibariyle stadın ihalesinin yapılmasına geçilir. İhalesinin yapılması yer teslimini müteakip 2013 yılı mart ayında temel atılırsa stat 24 ay içinde bitirilecektir” dedi.