Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları sürecinde makam aracı eski ve yetersiz olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı'na TELEKOM'un kentteki bilboardları kullanması karşılığında verilen lüks mercedes tartışma konusu olmasından dolayı bu durumdan rahatsız olan Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, aracı kullanmaktan vazgeçmişti. Şu anda hala otoparkta duran mercedes yerine 2002 model nissan marka araca binen Gümrükçüoğlu'nun bu tutumu yine tartışma konusu oldu.





KÖTÜ NİYETLİLER

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş konuyla ilgili olarak, "Trabzon belediye başkanımızın, kente gelen misafirleri karşılamadaki ağırlığı çok önemlidir. " diyerek şunları kaydetti:"Olimpiyatlarda bu araç Trabzon Belediye Başkanımızın makamına yakışmalıydı. O dönem TELEKOM'la böyle bir anlaşma karşılığında belediyeye bu aracın kazandırılması büyük bir şanstır. Sadece tek bir belediye başkanına değil bundan sonra gelecek tüm Trabzon belediye başkanları için belediye otoparkına kullanılması için alınmıştır. Fakat bazı kişilerin ben bunlara 'kötü niyetli' diyorum, eleştirileri nedeniyle başkanımız eski model aracına binmeyi sürdürmektedir.



Trabzon'a ve belediye başkanlığı makamına bu yakışmamaktadır. Bu konuda başkanımızın yeniden karar vermesi gerekir. Eleştiri yapılırken bazı değerler düşünülerek, mantıklı ve sağ duyulu yapılması gerekir. Bu noktada Trabzonspor'a sponsorluk anlaşması karşılığında verilen AUDİ'leri eleştirenlere de katılmıyorum. Kuruma bir katkı sağlıyorsa Trabzonspor gibi bir markaya yakışan şekilde projeyse bunda kimse art niyet aramasın"