Türk Kızılay’ı tarafından ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ sloganı kapsamında Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve tüm belediye personeli kan bağışında bulundu.
Kan bağışının toplumsal bir duyarlılık ve insani bir yaklaşım olduğunu ifade eden Maçka Belediye Başkanı Ecz. Koray Koçhan, “Sağlık açısından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın imdadına koşan Kızılay’ımızın rezervinde kan birikimine katkı sağlamak bizimde görevlerimiz arasındadır” dedi.
Türk Kızılay’ın çok ulvi bir görev yaptığını ifade eden Başkan Koçhan, “Kızılay ile yaptığımız ortak çalışma doğrultusunda belediyemizde çalışan personellerimiz kan bağışında bulunuyor. Sağlık açısından bünyemize büyük faydası bulunan kan vermek aynı zamanda sosyal bir sorumluluktur. Hastanelerde şifa bekleyen hastalarımızın zaman zaman kan ihtiyacı oluyor bu kanıda Kızılay temin ediyor. Kan bulamadığı için hayatını kaybeden binlerce insanımızı düşünüp ona göre hareket etmemiz lazım. Acil kan ihtiyacı durumunda yaşanan ciddi sıkıntılar ve hayati tehlikeli durumları ancak kan bağışıyla bertaraf edebiliriz. Verilecek bir ünite kan bir hayat kurtaracaktır. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Maçka Belediyesi olarak kan bağışı yaparak onlara destek veriyoruz. Kızılay’ı bu güzel hizmetlerinden dolayı tebrik ederken, kampanyaya katılıp kan bağışında bulunan personelimize teşekkür ediyorum “ diye konuştu.