61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'un Maçka ilçesinde bugün sabah saatlerinde 3 polisin şehit, olduğu biri sivil, 4'ü polis olmak 5 kişinin de yaralandığı saldırı Trabzon’un yakın tarihinde bir ilk oldu. Trabzon’un yakın tarihinde daha önce yapılan terör saldırılarında hiç bir güvenlik görevlisi şehit düşmemişti. 

UZUNGÖL’DE BİR OTELCİYİ ŞEHİT ETMİŞLERDİ
Trabzon’da yakın tarihte hatırlanan ilk terör saldırısı 1998 yılında Uzungöl’de gerçekleşti. Uzungöl’de PKK’lı hainlerin bir otele gerçekleştirdiği saldırıda, otel sahibi  sivil vatandaş şehit düşmüştü.  

MAÇKA’DAN 2005 YILINDA ÇIKAMAMIŞLARDI
Bu tarihten sonra ise Trabzon’un Maçka İlçesinde 2005 yılında bir terör olayı gerçekleşmişti.  21 Ağustos 2005'te, terör örgütü mensuplarının bir marketten alışveriş yaptığı ihbarını alan İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekipler, markette kontrol yapmış, bu sırada üç kişi oldukları belirtilen terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmıştı. Çatışmada, Komiser Muavini Tolga Doğruel yaralanmış, güvenlik güçleri, 3 kişi oldukları belirtilen teröristleri takibe almıştı.
İlçede yapılan operasyon sonucu 22 Ağustos'ta kaçan teröristlerden biri ölü, diğeri yaralı ele geçirilmiş, bir polis memuru ise yaralanmıştı. Kaçan 3'üncü terör örgütü mensubu ise 25 Ağustos'ta yakalanmıştı.       

DÜZKÖY’DE JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRDILAR
Trabzon’da bir diğer hain saldırı ise 2012 yılında Düzköy İlçesinde meydana gelmişti. Düzköy İlçe Jandarma Karakoluna 20  metre uzaklıkta ki kaldırıma döşenen bomba, askerlerin çöpten döndükleri sırada patlatıldı. Patlama sonrasında Jandarma erler Recep Hasanoğlu, Ali Osman Cihan ve Doğan Özkartal yaralanmıştı. 

Bugün Trabzon Valiliği önünde yapılan tören de bir ilk olma özelliği taşıyor. Daha önce yurdun bir çok yerinde evlatlarını şehit veren Trabzon, yakın tarihte ilk defa kendi memleketinde şehit düşen 3 güvenlik görevlisini farklı illere gönderdi...