TRABZON'UN Maçka İlçesi Akarsu Mahallesi’nde PKK'lı teröristlerle girilen silahlı çatışmada Aydın Aksoy adlı bir polis memuru kolundan yaralandı. Bölgede iki gün önce sığınak ele geçirilmesi üzerine yiyecek almak için köylere inen PKK'lı teröristler polisi ihbar edilmişti. İhbarın ardından iz süren özel hareket polisleri ile PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı.
VATANDAŞ İHBAR YAPTI
Trabzon'un Maçka İlçesi ‘nde 19 Temmuz 2016 tarihinde üç polisi şehit eden teröristlerle dün öğle saatlerinde Akarsu Mahallesi’nde olduğu yönünde ihbar alındı. Teröristlerin görüldü yönündeki ihbar üzerine bölgeye ulaşan güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ateş sonucunda özel hareket polisi kolundan yaralandı. Yaralanan polis memuru Aydın Aksoy, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı.
POLİS KIRSALA ÇIKTI
Yaşanan çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderilirken, operasyonun Gümüşhane bölgesinden de Trabzon istikametine sürdüğü öğrenildi. Polisin bir süredir bölgeyi kontrol altında tutmaya ve oradan şehre sızmaları önlemeye çalıştığı öğrenildi. İki gün önce polisin bölgede bir sığınak ele geçirdiği ve teröristlerin sığınakta yiyecek bulamadığı için köylere indiği yiyecek istediği ortaya çıktı. Köylere inen teröristlerin polise ihbar edilmesi üzerine yapılan operasyon sonucu sıcak temas sağlandığı belirlendi. Bu arada Trabzon'da tüm polise ikinci bir emre kadar çıkış yapmaması ve hazır beklemesi istendi.