Edinilen bilgilere göre olay saat 17.00 sıralarında, Samandıra Yaylası'nda yaşandı. Bölgede devriye gezen Jandarma erler Halit Öztürk ile Ümit Fidan, teröristlerce pet şişe içerisine yerleştirilmiş olan el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu yaralandı.

Ayaklarına ve topuklarına şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralanan askerler, bölgeye gelen 112 ekiplerince Maçka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı askerler, ilk müdahalenin ardından  Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi altına alınan jandarma er Öztürk ve Fidan'ın sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Bombalı saldırı sonrasında yaralı askerlere yardım eden ilçe sakinlerinden Nizam Tüfekçi,"2 asker de ayağından yaralanmıştı. Bir askerin durumu ilk anda diğerine göre daha kritik göründü  ama şu an çok şükür ikisinin de sağlık durumları çok iyi. Patlayıcı pet şişenin içerisindeymiş, patlamış ve şarapnel parçaları dağılmış. İki askerde ayağından yaralandı. Patlamayı duyunca oraya gittik, askerlerin bilinçleri yerindeydi. Ambulansta da birlikteydik. Çok şükür durumları iyi" dedi. Bu arada, yaşanan olay sonrasında bölgeye Jandarma Özel Harekat ekipleri sevk edildi ve   teröristlerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Altındere Vadisi'nden, Samandıra Yaylası'na giden yol da zırhlı araçlarla ulaşıma kapatıldı.