MAÇKA İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kömür alım ihalesinde resmi belgede sahtecilik ve zimmet iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Polis müfettişlerinin hazırladığı rapor, valilik il idare kurulunun izninin ardından savcılığa ulaştı. Haklarında soruşturma izni verilen ilçe eski emniyet müdürü B.G, polis memuru H.S.’nin yanı sıra kömür şirketi yetkilileri O.K., H.S. ve L.K., hakkında suç duyurusu yapıldı.

Sahte İmzalar Tespit Edildi

MÜFETTİŞLERİN yaptığı inceleme sonucunda, ilçe eski müdürü B.G. ve polis memuru H.S.’nin E.S ve E.A. adlı iki polis memurunu piyasa araştırma komisyonunda gösterip, hazırladıkları tutanağa sahte imza attığı belirlendi. Müfettişler, Rize’de faaliyet gösteren ve H.S. adlı kişiye ait şirketten 25 ton kömür alındığını, kömürün tamamının teslim alınmamasına rağmen paranın tamamının şirkete ödendiğini tespit etti.

Sivil Araçlara Yakıt İkmali

HİZMET araçlarının akaryakıt tutarında da usulsüz olduğu iddiası dosyaya girdi. Araçların ve bina da kullanılan jeneratörün yakıtı için piyasa araştırma komisyonunda da aynı polis memurlarının görevlendirilmiş gibi gösterildiği ve sahte imzalar atıldığını tespit eden müfettişler,  resmi araçlar dışında şüphelilerin sözlü talimatı ile sivil araçlara yakıt verildiğini ve faturasının resmi araçlara kesildiğini belirledi

MAÇKA İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kömür alım ihalesinde resmi belgede sahtecilik ve zimmet iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Polis müfettişlerinin hazırladığı rapor, valilik il idare kurulunun izninin ardından savcılığa ulaştı.

KRİMİNAL SAHTE İMZALARI TESPİT ETTİ

Trabzon Maçka İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde alacağı olduğu kömür parasını tahsil edemediği için yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde, zincirleme bir şekilde yakıt vurgunu yapıldığı iddia edildi. Müfettişler tarafından yapılan inceleme sonucunda hazırlanan raporda dönemin ilçe müdürü B.G. ve polis memuru H.S.'nin E.S ve E.A. adlı iki polis memurunu piyasa araştırma komisyonunda gösterip, hazırladıkları tutanağına sahte imza attığını kriminal raporuyla belirledi. Polis müfettişleri, Rize'de faaliyet gösteren ve H.S. adlı kişiye ait şirketten 25 ton kömür alındığını, kömürün tamamının teslim alınmamasına rağmen paranın tamamının ödendiğini tespit etti.

SİVİL ARAÇLARA YAKIT İKMALI

İlçe emniyet müdürlüğüne ait hizmet araçlarının akaryakıt tutarında da usulsüz olduğu iddiası dosyada yer aldı. Araçların ve bina da kullanılan jeneratörün yakıtı için piyasa araştırma komisyonunda da aynı polis memurlarının görevlendirilmiş gibi gösterildiği ve yerlerine imzalar atıldığını tespit eden müfettişler, resmi araçlar dışında şüphelilerin sözlü talimatı ile sivil araçlara yakıt verildiğini ve faturasının resmi araçlar üzerine kesildiğini belirledi. Haklarında soruşturma izni verilen ilçe eski emniyet müdürü B.G, polis memuru H.S.'nin yanı sıra kömür şirketi yetkilileri O.K., H.S. ve L.K., hakkında suç duyurusu yapıldı.

BİRBİRİNİ SUÇLADILAR

Olayla ilgili olarak şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan müdür ve polis memuru birbirini suçladı. Polis müdürünün parasını alamayan şirket sahibine senet verdiği de dosyada yer aldı. Polis müdürünün şikayette bulunan E.K.’ya “Benim peş kuruş param yok. Mesleğimde yandı. Ne halin varsa gör dediği” öğrenildi.   

KAYNAK: GÜNEBAKIŞ