Maçka kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Tarafından yürütülen proje eğitimi Maçka Halk Eğitim Merkezi’nde verildi.Eğitim her ne kadar projenin hedef gruplarına olsa da bu grupların yanı sıra; Maçka Kaymakamı Ümit ÇAVULDAK, Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan YUSUFOĞLU, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Trabzon YDO Uzmanları, daire amirleri ve muhtarlar eğitime katıldı.



Maçka İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanarak 2011 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na sunulan Turizmde İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Projesi kabul edilerek sözleşmesi imzalandı.

Maçka'daki turizm işletme sahiplerine günde iki saat olmak üzere dört günde toplam 8 saat; iletişim yöntemleri, finans yönetim, pazarlama ve girişimcilik alanlarında seminer formatında eğitim düzenlenecektir. Turizm işletme personelleri, mevsimsel olarak turizm sektöründe hizmet veren veya verecek olan kişilere ise kat hizmetleri, servis ve sunum yöntemleri, halkla ilişkiler, pazarlama ve girişimcilik alanlarında hafta içi günde 3 saat olmak üzere bir ayda toplam 60 saat eğitim verilecektir.

Maçka'nın turizm konusunda çok daha canlandırılacağını ve bunun için yoğun çalışmlarda olduklarını belirten Maçka Kaymakamı Ümit Çavuldak'tan önemli açıklamalar...

MAÇKA ALTERNATİF TURİZM ALANI OLACAK
Maçka İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanarak 2011 Yılı Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na sunulan Maçka Turizm Bilgilendirme Altyapısının Geliştirilmesi Projesi kabul edilerek sözleşmesi imzalandı.
Maçka Kaymakamı Ümit CAVULDAK yaptığı açıklamada; “Sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerleri ile bölgemizin ve ülkemizin çok önemli bir turizm kenti olan Maçka’da DOKA tarafından finanse edilen ve şu an yürütmekte olduğumuz Meryemana Vadisi’nde Alternatif Turizm Olanaklarının Araştırılarak Turizm Amaçlı Potansiyel Alan Kullanım Haritasının Oluşturulması Projesi ve sözleşmesini imzalamış bulunduğumuz Maçka Turizm Bilgilendirme Altyapısının Geliştirilmesi Projesinin uygulamaya konmasıyla ilçemiz turizmine yeni bir ivme kazandırdığımıza inanıyorum.” dedi.

MAÇKA'DA TURİZMİ ÇEŞİTLENENECEK
Ümit CAVULDAK “ Tarihin ve doğanın kalbi olan Maçka’mıza gelen turist sayısını ve ortalama kalış sürelerini arttırmak için turizm faaliyetlerini çeşitlendirmek ve sahip olduğumuz turizm bilgilendirme ve tanıtım altyapısını geliştirmek gerektiğinin bilinciyle ilk olarak bu noktalara ağırlık verdik. 1 yıl sürecek olan projemiz ile birlikte ilçede turizm danışma, tanıtma ve bilgilendirme hizmetlerinin, coğrafi bilgi sistemlerine dayalı teknolojik alt yapı kullanılarak etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini amaçlıyoruz. Projemiz kapsamında, ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin Maçka’nın sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerleri tam anlamı ile tanıyabilmelerine ve ihtiyaç duydukları her türlü bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabilmelerine olanak sağlayan Maçka turizm bilgi sistemi oluşturulacak olup bu doğrultuda ilçe merkezine bir turizm danışma ofisi yapacağız. Teknolojik altyapı ve yöntemlerle desteklenmiş ve Coğrafi Bilgi Sistemi tabanlı Maçka Turizm Bilgi Sistemi turizm danışma bürosuna ve turistik ve yöresel ürün satış noktasına yerleştirilecek kiosklar aracılığıyla hizmete sunulacaktır. Bu sistemde yerli ve yabancı turistler, turizm seyahat acenteleri, profesyonel turist rehberleri gibi sektörün tüm aktörlerinin ihtiyaç duyduğu Maçka’ da ve yakın bölgede yer alan doğal, tarihi ve kültürel değerler, alternatif turizm olanakları ve mekansal tanımları, alternatif turizm rotaları, ulaşım ve konaklama imkanları gibi her türlü bilgi multimedya, coğrafi bilgi sistemi ve akıllı harita sistemi desteği ile sunulacaktır. Ayrıca turizm bilgi sistemine ait verilerin proje kapsamında yapılacak olan Maçka turizmine yönelik internet sitesi aracılığıyla hizmete sunulmasıyla da tüm dünyadaki kullanıcıların erişebileceği bütüncül bir sistem oluşturulacaktır. Ek olarak Maçka turizm tanıtım kitapçığı hazırlayarak yazılı materyal yönünden de çalışmalarımızı destekleyeceğiz.” dedi.

YÖRESEL ÜRÜN REYONLARI KURULACAK
Maçka Kaymakamı Ümit CAVULDAK, proje kapsamında ayrıca ilçe merkezinde kurulacak yöresel ürün satış reyonları ile Maçka’yı ziyaret eden turistlere yönelik bir cazibe noktası oluşturulacağını, bu satış reyonlarının Halk Eğitim Merkezinin daha önce açmış olduğu kurslarda eğitim sertifikası alan 20 işsiz bayana tahsis edilerek kendi ürettikleri kazaziye, telkari ve diğer turistik-hediyelik eşyaları satabilmelerine olanak sağlanacağını belirtti.

MAÇKA, TURİZM KENTİ OLACAK
Maçka Kaymakamı Ümit CAVULDAK, Maçka turizminin tüm yönleriyle geliştirilmesi hedefi doğrultusunda çalışmalarının aynı hızla devam edeceğine değinerek, “İlçemize ve projelerimize desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına, Trabzon İl Özel İdaresine, projelerimizin ortak ve iştirakçilerine teşekkür ediyorum dedi.