Sabah törenle başlayan festival Hotel Büyük Sümela'da Sunay Akın 'ın söyleşisiyle devam etti. İftar sonrası gerçekleşen konserde ilk olarak Emine Genç sahne aldı. Birbirinden güzel yöresel eserlerinden okuyan ve kemençeyle davetlileri coşturan güzel sanatçıdan sonra Akademi Trabzon'un Genç Tiyatro ekibinin Hacivat-Karagöz ve Orta Oyunu davetlileri kahkahaya boğdu.



MAÇKA HEP İMRENİLEN BİR YERDİR

Orta oyunlarından sonra sahneye büyük alkışlarla çıkan Zülfü Livaneli, önce 'Merhaba' şarkısını okudu ardından, "Sizlerle olmak bir ayrıcalık.  Değerli dostum. Ertuğrul Genç'e teşekkür ediyorum. Maçka hep imrenilen, önemli isimlerin yetiştiği bir yer oldu. Önemli insanları Türkiye'ye hediye etmiştir. " dedi.







TÜRKÜ YAPANLAR DAHA GÜÇLÜ

Daha sonra "Sanat için söylüyorum.. Bir Yunan filozof derki; bir ülkenin türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür…" diyerek büyük alkış aldı.



KAZIM VE ERKAN İÇİN OKUYORUM

'Güneş topla benim için..' eserini konser alanını dolduran binlerce kişiyle birlikte söyleyen Livaneli, Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun şiiri 'Yiğidim aslanım burda yatıyor" söylerken, "Bu şarkı Nazım için yazıldı söylendi. Sonra Deniz Gezmiş, Uğur Mumcu, Mustafa Kemal Atatürk için söylendi. Bende bu gece Erkan Ocaklı ve Kazım Koyuncu için okuyorum" diyerek, herkesi duygulandırdı.



1 saatten fazla sahneden kalan Livaneli konser sonrası hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.



Fetivalin ikinci gününde Nihat Genç'in söyleşisi ve ünlü pop sanatçısı Hande Yener konseri yer alacak.



KAYNAK:61SAAT.COM