AKP CHP KAVGASININ BEDELİNİ HALK ÖDÜYOR

Olayın aslı ile daha sonra ortaya çıktı. İlçe Başkanı Koray Koçhan’ın suçladığı Belediye Başkanı Ertuğrul Genç de açtı ağzını yumdu gözünü.

Maçka illçesindeki sanayi sitesinde yıllardır alt yapı ve asfaltlama çalışması yapılmayışı nedeniyle esnaf bu sıkıntısını AK Parti İlçe Başkanı Koray Koçhan’a iletmiş, Koçhan’da meclis üyeleri ile görüşerek ortak kararla İl Özel İdaresi’nden ödenek çıkartıp sanayi sitesini bir hafta önce asfaltlattı. İddialar göre Maçka belediye Başkanı Ertuğrul Genç de buna çok sinirlenerek dün akşam teravih saatinde keptçe gönderip yeni dökülen asfallttan bir kamyon kadarını söktürdü. Esnafın teravihte olduğu saatte başlayan söküm işlemi esnafın teravihten gelmesiyle büyük bir tartışmanın başlamaszına neden olda. Esnaf asfaltı söken belediye ekipleri ile birbirine girdi. Olaya polis ile jandarma da müdahele etti.


AK PARTİ YAPAR CHP YIKAR

Şaşkın olduğunu belirten Ak Parti Maçkma İlçe Başkanı Koray Koçhan, “İlçeye devletin yaptığı hizmete böylesine ihanet eden, milli serveti heba eden bir anlayışa ben bir anlam veremiyorum. AK Parti Maçka İlçe Başkanlığı olarak Maçka sanayi sitesine yaptığımız her ziyarette gerek bize, gerek milletvekillerimize buranın asfaltlanmasını 8 senedir tozun içinde olduklarını, Maçka Belediyesine defalarca gitmelerine rağmen çözüm için bir sonuç alamadıklarını her fırsatta bize ilettiler.



Biz de yetkililerle görüşerek İl Özel İdaremizin desteğiyle 29.07 Pazar günü sanayi sitemizi asfaltladık. İl özel idaresi yetkililerine ayrıca gösterdikleri hassasiyetten dolayı da ilçem adına teşekkür ederim. Pazartesi sabahı sanayi esnafının beni aramasıyla şaşkınlık içinde kaldım. Syn. Ertuğrul Genç, belediye zabıtalarını göndererek bu asfaltı buraya kim döktü derhal bunu söksün yoksa biz bu asfaltı sökeriz diye esnafa çıkışıp, hatta belediyenin verdiği yetkileri kullanacağını esnafa devamlı ceza keseceğini hatta ruhsatlarını iptal edebileceği gibi komik olaylar yaşanmış.

ESNAF DİRENÇ GÖSTERDİ

Maçka sanayi esnafı bunun üzerine Pazartesi ve Salı akşamı iftardan sahura kadar belediye asfaltı sökmesin diye nöbet tutmaya başladılar. 31.07 Salı günü akşamı Maçka belediyesi ekipleri akşam 21:30’da gelip asfaltı söküp Maçka belediyesi kamyonlarına yüklemeye başlamış, sanayi esnafının direnci ve Maçka Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gelmesi üzerine asfaltın bir kısmını sökmüş olarak belediye ekipleri olay yerinden ayrıldı.

Syn. Ertuğrul Genç Maçka İlçesinde yapılan bir hizmete destek olmak yerine o hizmeti ortadan kaldırmak niye ?

-AK Parti aracılığıyla yapıldı diye mi?

-Peki bu kadar sinirlenip esnafa kızmak, saldırmak niye?

Syn. Ertuğrul Genç sırf AK Parti asfaltlanmasını sağladı diye asfaltı sökmek nasıl bir zihniyet?

O zaman buyurun Maçka Mehmet Aktürk Devlet Hastanesi önündeki asfaltı da sökün, Ömer Burhanoğlu F.T.R Hastanesi önündeki asfaltı da sökün onları da İl Özel idaresi yaptı. Buyrun gelin Maçka’nın merkezindeki asfaltı da sökün çünkü onu da karayolları döktü.

AK Parti İlçe Teşkilatı olarak biz her zaman parti ayrımı yapmadan herkese hizmet etmek için çalıştık. Bunun en güzel örneği de Maçka Belediyesidir. Maçka Belediye sınırları içinde olan her yatırıma destek olduk, yardımcı olduk, bugün Maçka Belediyesi sınırlarında ne yapılmışsa da hepsinde AK Partinin adı var, emeği var. Gerek kapalı spor salonu, yeni ve modern Anaokulu binası, Maçka yeni Sağlık Ocağı, Maçka dere ıslahı(DSİ tarafından yapıldı), Ömer Burhanoğlu F.T.R. Hastanesi, Maçka içme suyu ve daha bir çok yatırımda hep AK Partinin izi ve eseri var. Belediye’ye hibe olarak verilen çöp kamyonu,turizm belediyesi olarak iller bankası payı hariç aldığı yardımlardan, ekstra paralardan bahsetmiyorum.



PARALARI NERELERE HARCIYORSUN?

Syn. Ertuğrul Genç ’’Maçka Belediyesi olarak 80 adet taksi plakası satarak 2 milyon TL, eski parayla 2 trilyon belediye kasasına girdi. 3 günde bu parayı nereye, nasıl harcadı? Neden Maçka’ya bir karış sıcak asfalt dökmedi? Güney Mahallesi ve Konak Mahallesi’ne yaptığı satıh kaplama şimdiden yıkıldı, delik deşik oldu. Syn. Ertuğrul Genç’e yapılan asfaltı yıkmak yerine, asfalt olmayan yerleri asfaltlamasını tavsiye ederim.

Syn. Ertuğrul Genç Maçka Belediye Başkanı olarak ilçeye kim bir çivi çakarsa teşekkür etmesi gerekirken, bu kızgınlığına anlam veremiyorum. Birde söylemeden geçemeyeceğim, bir Belediye Başkanının belediye işçileri 3-5 ay maaş almamışken, kendisinin belediyeden alacak hiç maaşı olmaması ne kadar etiktir? Bir belediye başkanına ne kadar yakışır bunu da takdirinize sunuyorum?

Bir kez daha memnuniyetle söylüyorum, Maçka’da her neresinde olursa olsun Maçka Belediyesi’nde, Esiroğlu Belediyesi’nde, Atasu Belediyesi’nde yaptıkları her hizmette elimizden gelen tüm desteği her zaman verdik, her zaman veririz. Maçka’ya bir çivi çakanın elimizden geldiğince her zaman yanında oluruz.

Biz AK Partiyiz. Bizde halka hizmet hakka hizmet anlayışı hakimdir. Biz her zaman Maçka halkına güvenmiş bir partiyiz, Maçka halkının verdiği her karara da sonuna kadar saygılıyız. Biz hizmet partisiyiz, biz halkın partisiyiz

BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL GENÇ OLAYA AÇIKLIK GETİRDİ

GENÇ: HANGİ KÖYÜN ASFALTINI ORAYA SERDİNİZ?

Belediye’nin İmarlı sahasına, belediyeden habersiz Ak Parti Maçka İlçe Başkanı Koray Koçhan’ın girişimleriyle asfalt dökmüşler. Biz kesinlikle ilçemize hizmet yapılmasına karşı değiliz. Bir çeve çakanın her zaman başımız üzeride yeri vardır. Fakat burası belediyenin imarlı yeri. Asfalt döktükleri yerde biz alt yapı çalışması yapıyoruz. Oranın alt yapı çalışması tamamlanmadan asfalt serilir mi. Oradan kanalizasyon hatları, enerji hatları geçecek. Ayrıca alt yapı çalışmasının hemen devamında serilecek asfaltımızda hazır. İller Bankası’nda bize verilmek üzere ayrılmış 2 bin ton asfalt beklemede. Ama alt yapı olmadan üst yapı yapmak devletin parasını çarçur etmektir. İl Özel İdaresi’nin görevi belediye sınırları dışındaki köylere hizmet götürmektir. Soruyorum şimdi. Oraya hangi köyün asfaltını döktünüz. Maçka’ya bağlı, yollarında katırların gidemeyeceği köyler var. Onların asfaltını mı merkeze serdiniz. Yaylabaşı köyünün mü asfaltını oraya serdiler.

ALT YAPISI OLMAYAN YERE ASFALT DÖKMEK İSRAFTIR

Hem yazık değil mi alt yapısı olmayan bir yere binlerce liralık asfalt seriyorsunuz. Bir yağmurda o asfaltın hali ne olur. Ben yaptım oldu demekle bu işleri siyasete alet etmek yanlış. Bu iş benim başka bir ilçede oranın belediye başkanından habersiz tanıdığım birinin kapısında asfalt sermeme benzer. Bunların yaptığı Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktır. Ben ufak işlerin adamı değilim. Köye serilecek asfaltı sırf siyaset olsun diye merkeze serdiren zihniyen referandum ile Maçka’nın taşrada aldığı hizmeti beğenmeyip Düzköy’e katılan mahallemizin hesabını versinler” dedi.