BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: İNSANLAR BİR BİRİYLE KUCAKLAŞSIN 
İftar öncesinde, Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının konseri sonrasında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederken, “Burada, katılımınızla ‘Trabzon’da Ramazan’ın kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde olmak, zeytin ekmeği paylaşmak’ olduğunu hep birlikte gösterdiniz. Evlerinizde rahatça iftar yapabilmek varken buraya geldiniz. Hepinize teşekkür ediyoruz. Sayın Genel Başkan Yardımcımız bizleri Maçka’da yalnız bırakmadı. Kendisine teşekkürlerimizi iletiyorum. Bütün Türkiye’de, bütün İslam coğrafyasında ve bütün dünyada insanlar bir biriyle kucaklaşsın temennisinde bulunuyorum. Bu mübarek ay vesilesi ile mazlumların üzerindeki zulmün kalkmasını Allah-u Teâlâ’dan (c.c.) niyaz ediyoruz” şeklinde konuştu. 

ÇALIK: BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN SELAMINI GETİRDİM 
Programda katılımcılara seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznür Çalık da konuşmasında Trabzon’da, Maçka’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Sizlere Ankara’dan selam getirdim. Başbakanım Ahmet Davutoğlu’nun Maçka’ya, Trabzon’a selamı var. Bu güzel şehirde sizlerle beraber olmak benim için çok büyük onur. Malatyalı kardeşlerimden sizlere selam getirdim” ifadelerini kullandı.

AK Parti Trabzon milletvekilleri Ayşe sula Köseoğlu ve Muhammet Balta da konuşmalarında düzenlenen halk iftarları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na teşekkürlerini iletirken Ramazan ayı hürmetine dünyadaki tüm olumsuzlukların son bulması temennisinde bulundular.