61SAAT HABER SERVİSİ

AK Parti’de ilçe kongreleriin 14.’sü Maçka ilçesinde tek liste ile yapıldı.

Sedat Kongur’un tek aday olarak yeniden ilçe başkanlığı görevine getirlidiği kongreye Ak Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, YSK Temsilcisi Şeref Malkoç, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet karaoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ve çok sayıda partili katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu genel kurulda 18 ilçeyle ilgili yol yatırımı bütçesini açıkladı.

MAÇKA ÇOK GERİ KALDI YILI HARAP OLDU
Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Nevzat Çabuk’un yaptığı genel kurulda açılış konuşmasını mevcut ilçe başkanı ve başkan adayı Sedat Kongur yaptı.

Kongur ihmal edilen Maçka’nın Ak Parti kadroları ile önünün açık olduğunu belirterek ‘Maçka ilçemiz çok geri kaldı. Son 10 yılı harap olmuş gitmiş. Ömer Yıldız döneminde bir şeyler oldu. Onun dışında hiçbir şey almadık. Turizm ilçesi olarak Maçkamıza gereken önem verilmemiştir. Biz gereken hizmeti alabilmek için topyekun mücadele edeceğiz. Bir nefer gibi çalışacağımızın sözünü veriyorum’ ifadelerini kullandı.

Maçka’da Ak Parti olarak zafer kazanmamın  kolay olmadığını, Of ile Çaykara ile Maçka’nın karıştırılmaması gerektiğini belirterek ‘Solun kalesinde yüzde 60 ile belediye başkanlığını almak hafif olmasa gerek. Arkasından Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 71. Kolay olmasa gerek. Biz 2015 yılında çıtayı daha da yüksel tutacağım. İl başkanımızı mahçup etmeyeceğiz. O bu takımın kaptanı. 18 ilçe arkasında. Kendisine de bizlere olan emekleri ve ilgisinden ötürü teşekkür ediyoruz’ şeklinde konuştu.

SİYASET HAYATIM BİTTİ DEMİŞTİM
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ise teşkilatsız adım atılamayacağını belirterek ‘Bugün Maçka’da yüzde 60 ile seçim kazanmış isek teşkilatlarımızla, il başkanımızla milletvekillerimiz sayesinde oldu Bizi siyasete kazandıran Hasan Seyyar başkanıma özellikle şükranlarımı sunuyorum. Bunu yanında belediye başkanlığı kazanamamanın burukluğunu ben yaşadım. Çok acı bir durum. İlçe başkanıydım 7 ay olmuştu. İlk yerel seçimde ilçemizi ve iki beldemizi kaybettik. İstifa edecektim. Siyaset hayatım bitti demiştim ama dönemin il başkanı Muhammet Balta aradı, olur dedi devam dedi ve bugün buraya geldik. İl Başkanımız Dr. Adnan Günnar, Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski ve yeni milletvekillerimiz hepsine teşekkür ediyorum. Bu insanlarla hep biraraya gelerek biz bu işi başardık. Ben kendimi bu anlamda çok şanslı biri olarak hissediyorum. Çünkü yalnız olmadığımı biliyorum. Tüm dünyaya örnek bir partide olmak da ayrı bir gurur vesilesidir’ ifadelerini kullandı.

MAÇKA’YA ÖNCELİK VER ORHAN BAŞKAN

Ortahisar Beeldiye Başkanı Ahmet Metin Genç’te kongrede bir konuşma yaparak : Kutsal davanın Maçka’da inşasında yer alan Temel Erdem Bey’i, Hasan Seyyar Başkanımızı. Koray Koçhan kardeşimi şükranla anmak istiyorum. Maçka muhalefet partisinden alınmış bir ilçedir. Bu kolay olmadı. Bu nedenle buraya hizmet bir sorumluluktur. Bir zorunluluktur. Bu manada Koray Koçhan’a elimden gelen desteği vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

Büyükşehir Belediye olduk, birlikte bunu yapmalıyız. Ama Maçka’da gördüm ki yollarda sıkıntı var. Ulaşım noktasında köy ve mahalle yollarımız noktasında hala yeterli standarta sahip değildir. O nedenle köy-mahalle yollarımızın asfalt ve betonlanmasında inşallah büyükşehir belediyesinin destekleriyle bu anlamta önemli çalışmalar yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Beyin bize bir sözü var. İlçenizde sizin için hangi yol önemli ise onu yapalım dedi.

Bu konuda en çok Maçka’ya destek öe özel önem vereceğinizi de biliyorum.

Meryemana vadisinde bu yolu duble yol yapmamız lazım. Zigana Tüneli ihale edildi. Emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum”

70 MİLYONLUK YOL SÖZÜ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Maçka’nın Trabzon turiziminde bir çekim merkezi olduğunu belirterek şunları söyledi:
Sizler sayesinde varız, sizlerle hareket ederiz. İnşallah sizlerin verdiği büyük desteğe layık oluruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 2 önemli sorunla karşılaştık. Birincisi 6660 sayılı kanunun yetersizliği ve geçici güçlüğü. Ama bunu aşacağız. Bütçe kanunu sonrası yapılacak yasal düzenleme ile hizmetleri katlayarak arttıracağız
Bir Kocaile Büyükşehir Belediye Başkanı ‘Büyükşehir 10 yılda ancak yoluna girer, işler ancak oturur’ diyor. Ancak tabi ki biz 5 yılda bu işi yoluna koyup 5 yılın sonunda sizlerin ‘Ne güzel oldu, iyi ki büyükşehir olmuşuz’ demişiz.

Yol ağı meselesinde öyle bir planlama ve çalışma içindeyiz ki 2015 yılının sonunda 2013 yılının toplamda il özel idaresi, köydes projesi, il ve ilçe belediyelirinin tümünün toplam hedefine ulaşacağımıza 70 milyonluk bir yol hizmeti gerçekleştireceğimize söz veriyorum. Bunu sizlerle yapacağım. Ama sizlere 2015 seçiminin Türkiye’nin geleceğinin tüm islam dünyasının geleceğinin, tüm dünya coğrafyalarındaki mazlumların seçimidir. O nenedle sizlerden bu seçimde daha özverili çalışmasını istiyorum. Ben size gereken her türlü desteği vereceğim.. Sizde ülkemizin geleceği adına 2015’te gereğini yapın.

TELEFERİK VE EN İYİ KAYAK
TESİSİ MAÇKA’YA KURULACAK

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar Ak Parti’nin Türkiye’nin medarıiftarı olduğunu belirterek ‘Çok şükür bugüne kadar hiç mahçup olmadık. Sürekli vatandaşımızın teveccühünü kazandık. Böyle bir partide siyasetçi olmaktan daha güzel ne olabilir. Yeni Türkiye’nin Ak Parti’ye ihtiyacı vardır.
Bu partide üye olmak nefer olmek herşeyin üstündedir.
Trabzon’da 14.’sünü gerçekleştirdiğimiz tüm kongrelerimizde tek liste ile kardeşçe, uzlaşı ile yola çıkıyoruz. Aday olmak isteyen arkadaşlarımızla oturduk konuştuk. İstişarelerle yola çıkmanın ne kaar önemli olduğunu. Sadece ilçeler için değli Türkiye için önemli olduğunu arkadaşlarımız anladı. Tek listeli seçimler uzlaşı ile uzlaşma ile kırgınlıkların ortadan kaldırılması, partiden uzaklaşmaların yaşanmamıs için yaptığımız bir uygulamadır. Sağolsun buna uyan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
 Ufak Moskova denilen bir yerde risk almanın ne kadar güç olduğunu bilir. Kozmopolit yapısı ile birlikte Çaykara. Tonya, Torul’dan gelen insanlardan oluşan huzur Maçkalı olarak ne kadar öğünsek azdır.
Bunun farkındayım
Zamanında Maçka’ya teleferik yapılması gerekiyor dedik, bize uçuk şeyler geçiniz dediler. Şimdi Büyükşehir Belediyesi ile yapıyoruz Maçka’dan Sümela’ya teleferiği. Çakırgöl için herkes kar tutmaz, orda tesis olmaz dediler. Ama uluslarası ölçümler yaptırdık. En güzel kar tutacak alan olarak tespiti yapıldı. En uzun doğal pist olarak tespiti yapıldı. Ben kayak yapan bir insanım. Kayak yaparken iki kolunu kırmış bir arkdaşınımız. İnşallah orada dev bir kayak tesisini de hizmete açacağız’ şeklinde konuştu.

PARALEL ÖRGÜT UNUTMA Kİ AK PARTİ’NİN ARKASINDA MİLLET VAR
Şeref Malkoç, "Bir topluluk dışardan yıkılmaz içerden yıkılır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı oldu. İyi oldu değil mi? Ondan sonra CHP, MHP, Washington’tan Tel Aviv’e kadar ne olacak diyorlardı. Arkadaşlarımızın genel tercihi ile biraber Ahmet Davutoğlu genel başkanımız başbakanımız oldu. İyi oldu değil mi? Çok çalışkan, çok bilgili, ileriyi gören bir lider. Bunu nasıl yaptık istişare ile. Şimdi görüyorum ilçelerde de istişareler ile salonlar tek liste de olsa da doluyor.
TSK Anayasal çizgisine çekildi. Cuntacılar sindirildi. Bugüne AK Parti’nin sırtından kadro devşiren bir apı parallel ortaya çıktı. Hükümeti devirmeye kalktılar. KOBANİ olaylarından önce ne olduğunu düşünsek zor hatırlarız değil mi?B 17 Aralık da 25 EAralık’da parallel yapı hükümeti devirmeye çalıştı.
Ama unuttukları bişey var, karşılarından cezaevinden çıkmış dünyya kafa tutan İsrail’e özür diletmiş birisidir. 
Yaban hayanı yuvarlansa parallel örgütün kanalları bunun sorumlusu Başbakandır diyorlar. Onlara tavsiyemiz şu. Başkalarının oyuncağı olmayı bıraksınlar. Recep Tayyip Erdoğan ile zaten ABD, Telavic müvadele ediyor. Onlar uğraşmasınlar. Unutmasınlar ki Ak Parti’nin arkasında Trabzonluların duası var. Bunu unutmasınlar’ ifadelerini kullandı.