Köylerinde bulunan bakır madenini çıkarmak için sürekli dinamit patlatıldığını ve evlerinin bu sebepten dolayı zarar görüp yıkılma eşiğine geldiğini söyleyen Nazım İskender, “Ölümle burun buruna yaşıyoruz. Kimse bize yardımcı olmuyor. Yardımcı olması için avukat tuttuk onunla birlikte de başıma ayrı bir dert aldık” dedi.

Geceleri uyuyamıyoruz

Yaşadıkları talihsiz olayları anlatan İskender, “Köyümüzde bulunan Bakır madenini çıkarmak için Kanadalı bir firma çalışma yapıyor. Çalışma sırasında patlattıkları dinamitler bizim evlerimizin zarar görmesine neden oldu. Ölümle burun buruna geldik. Evimiz her geçen gün biraz daha yıkılıyor ve tahrip oluyor. Her gece ölüm korkusuyla yatıyoruz. Bizde evimizde oluşan hasarları Kanadalı şirketin yöneticisine ilettik. 2 ay içersinde zararımızı ödeyeceklerini ve hemen evimizi tadilat edeceklerini söyledi. Aradan onca süre geçmesine rağmen kimse gelmedi. Kanadalı şirketin yöneticisine de bir daha ulaşamadık. Bizde hukuki yoldan mücadelemize devam etmek istedik” dedi.

Avukata güvendik ama…

İskender şöyle devam etti, “Ardından Trabzon Bürosu’na kayıtlı avukat Muhammet Sarıhan isimli şahsın yanına gittik ve olayı anlattık. Bana yardımcı olabileceğini fakat mahkemede davayı başlatması için 2 bin lira  vermemi istedi. Bende 2 bin lirayı verdim. O da bize 2 hafta içersinde de köye çıkıp evi baktıracağını ve hasar tespiti yaptıracağını söyledi. Fakat ardından 6 ay geçti gelen giden olmadı. Sonra avukatın bu konu hakkında dava bile açmadığını öğrendik ikinci şoku yaşadık.

Sonra Avukatın yanına gittik ve neden dava başlatmadığını sorduk. İşlerinin yoğun olduğunu ilgilenemeyeceğini söyledi. Paramızı geri istediğimizde ise bize Temmuzun 3’ü tarihli senet verdi. Bu tarihte de paramızı almaya gittiğimizde 3. şoku yaşadık çünkü senet ödenmemiş. Bunun ardından Trabzon Barosu’na gitmemize rağmen bize yardımcı olamayacaklarını söylediler. Kime güveneceğiz bilemiyoruz.”