İki ülke arasında var olan dostluk ve kardeşliğin artırılması, yeni nesillere aktarılması ve küreselleşen dünyada ekonomik ve ticari işbirliklerine gidilmesi amacıyla gerçekleştirilecek ziyarette, ÇAYKUR'a ait tanıtım TIR'ıyla Makedonlara çay dağıtılacak.

'Makedonya'ya Bir Dost Selamı' sloganıyla 5-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ziyaretler, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grup Başkanı Dr. İsmail Safi'nin himayelerinde (KEİPA), Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği ve İstanbul Esenler Belediyesi tarafından düzenlenecek.

Heyette bulunan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan da Türk çayını Makedonya'da tanıtmak için Üsküp, Gostivar, Ohri ve Merkez Jupa'da ÇAYKUR tanıtım TIR'ını ziyaret edecek, Tanıtım TIR'ıyla Makedonlara çay ikramı yapılacak. Program dahilinde İstanbul Milletvekili ve KEİPA Türk Grup Başkanı Dr. İsmail Safi ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhuriyeti Ohri Fahri Konsolosu Abdurrahman Bayraktar ile bir araya gelecek.