Derik’te şehit edilen Trabzonlu kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün hayalini gerçekleştirme projesi kapsamında Mardin’den Trabzon’a gerçekleşen ziyaret sonrası bu kez de Trabzon’dan Mardin’e ziyaret yapıldı. 22-26 Mayıs tarihleri arasında aralarında öğrenci-öğretmen, Gazeteci ve Halk Oyunları ekibinin de olduğu 80 kişilik Trabzon kafilesi Mardin merkez ve ilçelerine bir dizi ziyaret programı gerçekleştirmek üzere Mardin'e gitti.

 Trabzon’dan sabah saatlerinde yola çıkan kafile gecenin ilerleyen saatlerinde Mardin’e varırken heyet burada davul zurna eşliğinde halk oyunları ekibi tarafından karşılandı. Karşılama programında ise ilginç bir an yaşandı. 34 Yıl önce Mardin Kızıltepe'de Öğretmenlik görevini yürüten,  ardından şehirden ayrıldıktan sonra bir daha fırsat bulup şehre gelemeyen Trabzonlu Ünlü Teknik Direktör Giray Bulak’ta ekibi karşılayanlar arasında yer aldı.  Bulak, Trabzon'dan gelen misafirleri gecenin geç saatine kadar bekleyerek tek tek “hoş geldin” dedi. Bulak, daha sonra Kafile Sorumlusu Ahmet Külekçi ve Mardin Kızıltepe Trabzonspor Taraftarlar Derneği İbrahim Aydın ve Kafile gece geç saatte bir araya geldi.  



EN GÜZEL ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde gerçekleşen projenin Trabzon ve Mardin arasındaki dostluk ve kardeşlik köprüsüne büyük katkı sağladığını belirten Mardin Kızıltepe Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın “28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Trabzon’a yaptığımız ziyaret de en güzel şekilde ağırlandık, orada büyük bir sevgi seli ile karşılandık. Bizlerde Trabzon’dan gelen misafirlerimizi kadim şehrimiz Mardin’de en güzel şekilde ağırlayacağız” dedi.



KARDEŞLİĞİMİZ DAHA DA GÜÇLENECEK
10 Kasım 2016 tarihinde Mardin’in Derik ilçesinde görevi başında Şehit düşen kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün en büyük hayalinin iki şehir arasında sportif ve kültürel etkinliklerin artması öğrencilerin buluşması olduğuna dikkat çeken Trabzon Büyükşehir Belediyesi personeli aynı zamanda projenin sorumlusu Ahmet Külekçi ise yaptığı açıklamada “Ne pahasına olursa olsun bu tür projelerin devamını getirecek, bu ülkenin huzuru ve bölünmezliği için canını ortaya koyan şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız” dedi.