Vali Düzgün, "Ordu-Giresun Havaalanı ve ardı ardına yapılarak faaliyete geçen oteller Ordu'nun özlenen ve beklenen turizm bölgesi haline gelmesi için önemli bir katkıdır" dedi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün yaptığı açıklamada, özellikle Türkiye genelinde Hilton ile Anemon otellerinin Ordu'da otel inşa etmelerinin önemli bir adım olduğunu vurguladı. Vali Düzgün, Ordu-Giresun Havaalanı'nın tamamlanmasıyla birlikte Ordu'nun turizmde önemli bir destinasyon olacağını ifade ederek, "Bu otellerimizin birisi ulusal bir marka, birisi uluslararası bir marka, birisi de markalaşma yolunda 2. otelini açıyor. Bu otellerin ilimizde faaliyete girmesinden sonra ilimizin konaklama kapasitesinde ciddi bir artış olacak. Bir önceki yıla göre yatak kapasitemiz yüzde 35 civarında artmış olacak. Bu tablo, bölgemizde nitelikli otel arayan, Ordu'yu ziyaret etmek isteyen yurtdışından ve yurt içinden gelecek gruplar açısından önemli bir kapasite artışıdır. Bu oteller ile beraber bundan sonra gerek kıyı kesiminde, gerekse yaylalarda yapılacak olan yeni otellerimizle birlikte Ordu, Karadeniz'de önemli bir konaklama istasyonu olacaktır" diye konuştu.

ÇAMBAŞI'NA TATİL KÖYÜ YAPILACAK
Vali Düzgün, Boztepe'ye yapılacak otelin çalışmasının sürdüğünü, aynı zamanda Çambaşı Yaylası’nda bir tatil köyü kurulması çalışmalarının de devam ettiğini belirterek, "Boztepe'deki arsayı kiralayan girişimcimiz sağlık sorunları ile istediği zamanda yatırıma başlayamadığını ama önümüzdeki nisan ayında yatırıma başlayacağını ifade ederek gerekli yatırım belgesini süresinin dolmasına birkaç gün kala getirdi. Boztepe'ye de nitelikli bir otel yapma konusunda kararlı olduğunu 2013 yılı içerisinde Boztepe'deki otelin açılışı için çalışmalarını hızla sürdüreceğini ifade etti. Bunun dışında Çambaşı Yaylamızda 16 dönümlük bir yeri kiralamıştık. Burayla ilgili girişimcimiz çalışmalarını devam ettiriyor. Bunların dışında yapılacak olan kayak merkezinin yakınında da yine özel bir girişimcimiz 200-300 dönümlük bir alana tatil köyü kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah bu tesislerin tamamlanmasından sonra yaylarımızı yaz kış değerlendirme imkanına sahip olacağız" açıklamasında bulundu.