Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, sabah erken saatlerde başlayan kar yağışının Torul ve Kürtün ilçeleri hariç bütün ilçelerde etkili olduğunu ve toplamda 180 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Yalçın, yağışın tipiyle buluşması sonucunda Kelkit ilçesinde 60, Şiran ilçesinde 62, Merkez ilçede 40, Köse ilçesinde 10 ve Kürtün ilçesinde 8 olmak üzere toplamda 180 köy yolunun kapandığını, taşımalı eğitim ve acil durumlarda müdahale eden ekiplerin, kar yağışının durmasının ardından karla mücadele çalışmalarına başlayacağının da altını çizdi.
Karayolları yetkilileri ise Kostan Dağı Geçidi ile Tersun Dağı Geçidi’nin ulaşıma kapandığını, Zigana Dağı’nda ise yolda kontrollü geçişin sağlandığını belirterek, sürücülerin araçlarında mutlaka çekme halatı ve zincir bulundurmaları gerektiğini ifade etti.



RİZE'DE 46 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Rize’de kar yağışı nedeniyle 46 köy yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, merkez ilçede 4, Ardeşen'de 10, Çamlıhemşin'de 4, Çayeli'nde 5, Fındıklı'da 4, Hemşin'de 4, İkizdere'de 11 ve Pazar ilçesinde 4 köy olmak üzere toplamda 46 köy yolunun ulaşıma kapandığı ve yol açma çalışmalarının 35 personelle aralıksız devam ettiği belirtildi.
Öte yandan Torul Baraj Gölünün bir kısmı da dondu.