Adı geçen kitapta sorulan sorular AKP iktidarı güdümünde hazırlanan eğitim politikalarının ne derece yanlış olduğunun kanıtıdır. İnsan aklını hayvanlarla kıyaslamak gibi ahmak, ipe sapa gelmez sorularla çocukların zekasıyla resmen dalga geçilmektedir.

İlkokul öğrencileri bu soruları yanıtlayarak İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi adına hangi kazanımlara ulaşacaklardır.
Çağdışı, akıl ve bilime aykırı, hurafelerle dolu uygulamalar taze beyinlerin aklını karıştırmaktan başka hiç bir işe yaramaz. Aslında AKP'nin yaratmak istediği sorgulamayan, araştırmayan, biat eden, dini temellere dayalı bir kitle oluşturmaktır.
Okullarımızı imam hatipleştirme politikalarıyla paralel olarak derslerin içerikleri boşaltılmakta, okullarda dayatma ile dersler seçtirilmekte, imam hatiplere öğrenci çekebilmek için teşvik çalışmaları yapılmaktadır. Başarılı okulların binaları şehir dışına atılmakta, yerleri hemen imam hatip okullarına tahsil edilmektedir.

AKP iktidarı döneminde imam hatiplere yapılan yardımların hiçbiri ilkokullara, ortaokullara ve liselere yapılmamaktadır. Başarılı okulların bazıları proje okul kapsamında imam hatip bünyesine alınmaktadır.

Ayıca tüm ülke çapında Türkçe, Sosyal bilgiler gibi ders kitaplarının basımı henüz bitirilememiştir. 1 Aydır kitaplarından yoksun kalan öğrencilerin sorumlusu da AKP hükümetinin ta kendisidir.
Bizler Eğitim-İş olarak "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle çelişirse, bilimi seçin." diyen atamızın izinde yürümeye devam edeceğiz.

AKP iktidarı ve gerici eğitim politikalarına karşı Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün izinde Laik, çağdaş, parasız, bilimsel, demokratik, ulusal eğitimi savunmayı görev biliriz.