VALİ YAVUZ KATILDI
TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve İşkur İl Müdürü Adnan Zengin de katıldı. TTSO Başkanı M. Şadan Eren, Ocak ayı meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, “Terör saldırılarında şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin içinden geçmekte olduğu zor süreç hepimizin malumudur. Bu zor süreçte şehrimiz milletvekili Sayın Bakanımız Süleyman Soylu da oldukça zor bir göreve getirilmiş ve adeta gecesini gündüzüne katmaktadır. Buna rağmen Sayın Bakanımız Trabzon sorunlarına çözüm bulmak adına gerek bürokrasi gerekse de sivil toplum ile ilişkisini üst düzeyde sürdürmektedir. Kendilerine şahsım ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi adına şükranlarımı arz ediyorum. Bu iletişimin sağlıklı olmasında Sayın Valimizin de emeği oldukça fazladır. Ayrıca, Valimiz ülkemiz tarihine kara bir leke olarak geçecek 15 Temmuz darbe kalkışması akşamı elini taşın altına koymuş, hızlı ve kararlı adımlarla şehrimizde asayişin ivedilikle sağlanmasına öncü olmuştur. Kendilerine teşekkürlerimizi arz ediyorum. Şehrimizin sorunlarının çözümü elbette ki; sivil toplum ve bürokrasinin ortak sinerjisi ve ortak aklıyla gerçekleşebilir. Şu an Trabzon’da bu anlamda oldukça iyi bir ortam oluşmuş durumdadır” dedi.
 
Eren’in konuşmasının ardından TTSO’nun 2016 yılı faaliyetlerinin anlatıldığı film gösterildi.
 
BAŞKAN HACISALİHOĞLU: KATAR PAZARINA GİRMEK ZORUNDAYIZ
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “Sayın Valimizle beraber çalıştığımız birçok alan var. Sayın Valimize geldiği günden bu yana gösterdiği hızlı görev anlayışından dolayı teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi. Hacısalihoğlu, geçen hafta Katar’daki KOBİ konferansına katıldıklarını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Katar daha çok petrol ve ürünleri, ağırlıkla doğalgaza dayalı ekonomi var. Böyle devam ederken KOBİ’leri ve üretimi unutmuşlar. Gelecekte problem yaşamamak adına KOBİ’ler konusunda işbirliği yapmak istiyorlar. KOBİ’lerin Katar’da yatırım, işbirliği veya ticaret yapmalarını öneriyoruz. Turizm konusunda görüşmeler de yaptık. Trabzon bilinen bir şehir. 2017 yılı için büyük ihtimalle Katar’dan Trabzon’a uçak seferleri başlayacak. Katar’dan senede 30-40 bin misafir getirdiğimiz takdirde çok avantajlı olacağız. Bu pazara da girmek zorundayız. Önümüzdeki günlerde Tahran, Riyad, Cidde ve Dubai’de açılacak turizm fuarlarında stantlarımız olacak. Buradaki tanıtımlara mutlaka katılmanızı istiyorum. Türkiye’de turizmi etkileyen en önemli faktörlerden biri olaylar. Biz bu yıl oralarda daha az bulunursak, onlar da ‘Gerçekten Trabzon’da, Türkiye’de olumsuzluklar var. Bu sene gitmeyelim’ diyecekler. Bu sene eskiye nazaran daha canlı şekilde şehrimizi oralarda tanıtalım.”
 
VALİ YAVUZ: TTSO TAKIM RUHUYLA ÇALIŞIYOR
Trabzon Valisi Yücel Yavuz da, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, OHAL’in devam ettiğini ancak hayatın da hiçbir zaman kesintiye uğramaksızın aktığını hatırlatarak şunları söyledi:
 
“Özellikle iş dünyası, bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Hiçbir şekilde mazeret veya herhangi bir gerekçenin arkasına sığınmaksızın tam gaz devam etmek zorunda olduğumuz bir süreci birlikte yaşıyoruz. TTSO, kurulduğu günden bu yana çok önemli katkılar yaptı. 2016 yılı faaliyetlerinin özetin özeti gibi sunulduğu film bile 25 dakika sürdü. Her alanda ve her kesimde, Türkiye genelinde olduğu gibi dünya genelinde de ses getirecek güzel çalışmalara imza atıldığını hayranlıkla izledik. Bu gerek değerli başkanımızın, meclis başkanımızın, üyelerimizin takım ruhuyla, ekip ruhuyla çalıştığınızın, sonuçta da Türkiye’de örnek oda olduğunuzun göstergesi. Böyle bir odaya sahip bir şehirde devletin temsilcisi olarak göre yapmak bizim için onur ve gururdur. Burada var olan ve işleyen mekanizmanın aksayan yönleri varsa, bunların kamu adına nasıl halledileceğiyle ilgili çalışıyoruz. Trabzon, coğrafi anlamda zor bir bölge. Bunun dışında enerji, potansiyel, kapasite, iyi niyet, azim, kararlı çalışma gibi pozitif anlamda ne kadar veri isterseniz var. Bunu da ortaya koyan iş dünyasıdır. Her alanda ve her sektörde başarılarıyla, performansıyla her türlü övgüyü hak eden bir kurum.”
 
Vali Yavuz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da yoğunluğuna rağmen Trabzon’u dikkatle takip ettiğini vurgulayarak, “Sizin tecrübelerinizi, kamu sektörünün otoritesi ve düzenleyici gücüyle buluşturacağız. Bu sene çok farklı bir yol haritası belirleyeceğiz. Tanıtım faaliyetlerimizi çok daha profesyonel yaklaşımla yapalım. Valiliğin koordinesinde, özel sektörün ve STK’ların katılımıyla, kimsenin yapmak istediğine engel olmaksızın, ama birbirinden haberdar olarak ve destekleyerek yapalım” dedi.
 
VALİ YAVUZ’A PLAKET
TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, konuşmasının ardından Vali Yücel Yavuz’da, teşekkür plaketi takdim etti.
 
ONE TRABZON 2. DÖNEM ÖDÜLLERİ VERİLDİ
TTSO tarafından Trabzon’un sosyal medya yoluyla daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla İnstagram’da OneTrabzon etiketiyle fotoğraf paylaşanların ödüllendirilmesine de devam edildi. En fazla fotoğraf paylaşan ve beğeni alanlar arasından yapılan değerlendirmede, 2. Dönem ödüllerini kazanan Yüksel Yavuz ve Yusuf Saka’ya hediyeleri Trabzon Valisi Yücel Yavuz, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren ve TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından verildi. Meclis Başkanı Eren, ödüllere sponsor olan ve kazananlara Vestel Venüs telefon hediye eden Zorlu Grubu’na da teşekkürlerini iletti.
 
TTSO Meclis üyeleri, daha sonra Vali Yücel Yavuz’la hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Ocak ayı meclis toplantısının son bölümünde ise meclis üyeleri İbrahim Sertel ve Veysel Zekai Bak, güncem konularla ilgili meclisi bilgilendirdi.