Trabzon İl Genel Meclisi üyeleri çöp tesisi kurulması kesinleşen Araklı İlçesi’ndeki Turup mevkiinde incelemelerde bulundu. AK Parti, MHP ve bağımsız meclis üyeleri Turup mevkiine çöp tesisi kurulmasının yanlış olacağını belirterek, çöp depolama alanı için yeni bir yer bakılması önerisinde bulundular. Araklı İl Genel Meclisi Üyesi Salih Ergün’ün aylardan beri Turup mevkii ile ilgili yaptığı çalışmalar neticesinde il genel meclisi üyelerinden oluşan 20 kişilik bir grup Turup mevkiinde incelemelerde bulundu. Meclis üyelerinin Turup mevkiine çöp tesisi yapılmasıyla ilgili görüşleri şöyle:

AK Partili Merkez Meclis Üyesi mimar Arzu  Yalçınalp: “Burasıyla ilgili kararları gerekli merciiler tarafından alınmış ve incelemeler yapılmış. Şahsi olarak burada bir düşünce beyan etmek gibi bir lüksümüz bulunmamaktadır.” Bağımsız Köprübaşı meclis üyesi Mehmet Aydın: “Buraya çöp alanı yapılması Araklı’ya ve Trabzon’a turizm alanında bir hakarettir.” MHP Çarşıbaşı Meclis Üyesi Halil Kul: “Turup’a ilk kez geldim. Karadeniz’de böyle yerler çok az. Buraların değerini bilmek lazım. Öncelikle burayı bugüne kadar kollayıp koruyan Türk Silahlı Kuvvetlerimize teşekkür etmek lazım. Doğu Karadeniz’de böyle bir güzellik yok. Burada öyle bir tesisi düşünmek, tabiri caizse ‘ancak Türkiye’de olur’ dedirten bir olaydır.  AK Parti Arsin Meclis Üyesi Haydar Gürsoy: “Bugün buraya meclis olarak geldik. Meclisin hemen hemen tamamı bu teknik katılmıştır. Buraya gelmek meclisin ortak görüşüdür. Bu işi burada bugün sahiplenmemiz bu doğanın yok olmaması için bir gayrettir. Düşüncemiz bu güzel yerin çöp sahası yerine farklı bir konumda değerlendirilmesidir. Sahile çok yakın bir konumdadır. Biz meclis olarak Araklı’nın yanındayız.” AK Parti Hayrat Meclis Üyesi Hasan Yiğit: “Şahsi kanaatime göre buranın çöp alanı olması imkansız bir alan olarak görüyorum. Böyle bir güzellik çöp tesisi için heba edilemez.” CHP Beşikdüzü Meclis Üyesi Ali Rıza Sezgin: “Bugün görmüş olduğum yerde kesinlikle çöp tesisi olmaz. Ama göremediğim yerler varsa onu bilemem. Eğer gördüğüm yerse burada çok güzel TOKİ binalarının olması gerekmektedir.”

AK Parti Tonya Meclis Üyesi Ahmet Refik Yıldız: “Nasıl olacağını bilemiyorum ama çok güzel bir yer. Burada olsa olsa ancak piknik alanı olur. Buraya hangi şartlarda nasıl çöp koyulacak bilemem.” AK Parti Arsin Meclis Üyesi Zeki Cin: “Turup çok güzel bir yer ama çöp tesisi de bir yerlere yapılacak.

AK Parti Çarşıbaşı Meclis Üyesi İbrahim Öztürk: “Ben alanı tam olarak göremedim. Bir dahaki gelişimde tam olarak görür ve karırımı veririm.” AK Parti Hayrat Meclis Üyesi Erol Nural: “Kanaatime göre burada son model bir tesis yapılarak Araklı’yı bu sıkıntıdan kurtarmamız gerekmektedir.” AK Parti Sürmene Meclis Üyesi Selahattin Genç: “Biz Sürmene’den dersimizi almışız. Bu sahilde kesinlikle çöp tesisi istemiyoruz, karşıyız.  AK Parti Maçka Meclis Üyesi Yılmaz Yavuz: “Bu alanda kesinlikle çöp tesisi kurulmamalıdır.” Bağımsız Sürmene Meclis Üyesi Ekrem Yılmaz: “İlgili kurumlar çöp tesisi için daha uygun bir yer bulabilir. Bu güzel yere yazık olur. Son pişmanlık fayda etmez. Herşeyin çaresini buluyorlar da bunun mu bulamıyorlar. Araklı’nın yanındayız.”

KAYNAK:GÜNEBAKIŞ