Bütün bu hizmetlerin gelebilmesi için ülkede tek başına iktidar olması gerektiğinin altını çizen Başkan Genç, “Güney Çevre Yolu Trabzon için vazgeçilmez bir projedir. Şehir adına bunu talep edeceğiz. Tıpkı ikinci devlet üniversitesini, Yatırım Adasını, demiryolunu istediğimiz gibi.. Şehrimiz eski transit ulaşım destinasyon hüviyetini tekrar kazanmalı. Uluslararası konjonktür buna müsaade ediyor. Bilindiği üzere İran’a ambargo kalktı. Tekrar transit ticarette eski canlılığı kazanabiliriz. Bütün bunlar için istikrarlı bir idare lazım. Tek başına iktidar gerekiyor. Yeni seçimlere giderken söylemek istediğim istikrarın şart olduğudur” dedi.

GÜNEY ÇEVRE YOLU MUTLAKA YAPILMALI
Trabzon’da trafik sıkışıklığının şehirdeki ciddi bir sıkıntı olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Her geçen gün şehirde trafiğe katılan araç sayısı artıyor. Bunlara karşılık ulaşım aksları yeterli değil. Seneler boyunca Tanjant’ı konuştuk, sonunda bitirdik ama şimdi görüyoruz ki orası da bitti. Artık Tanjant da ihtiyacı karşılamıyor. Şimdi hemen güneyde Kanuni Bulvarı yapılıyor. Bunu önemsiyoruz. Karayolları eski Genel Müdürü Sayın Cahit Turan’ın ciddi desteği ve büyükşehir belediye başkanımızın sıkı takibiyle Kanuni Bulvarı bu aşamaya kadar geldi. Kanuni Bulvarı’nı da bitirip Güney Çevre Yolu’nu da mutlaka yapmak durumundayız. Ama bunun için tek başına iktidar gerekiyor” dedi. 
 
1 Kasım’dan sonra partimiz iktidara tek başına gelirse Trabzon vekillerinden bir tanesinin de bakan olmasını arzuladığını ifade eden Genç, “Bunu talep ediyorum. Partinin yetkili kurullarında bu talebimi dile getireceğim. Zira şehre hizmet getirmede bakan farkı olduğu ortada. Trabzon bu bölgenin merkezidir. Bu nedenle de mutlaka kentimizden bir bakan olmalıdır” dedi.