Memur-Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet KARA, sendika il binasında yaptığı basın açıklamasında, terörün milletimizin yeniden büyük Türkiye hedefinden vazgeçmesi için çabaladığını ancak bunda hiçbir şekilde başarılı olamayacağını söyledi.
Kara, açıklamasına şöyle devam etti:
10 Ekim Cumartesi sabahı, insanlık yoksulu ve vicdan yoksunu bir terör örgütünün Ankara’daki insanlık suçu hükmündeki eylemiyle canımız acıdı, yüreğimiz yandı. 
Terör, insanlarımızı öldürüyor. 
Terör örgütleri, insanlığımızı hedef alıyor. 
Terör eylemleriyle, dostluğumuz, kardeşliğimiz, huzurumuz, refahımız yok edilmek isteniyor.  
Terör örgütleri, Türkiye’nin mazlumları kucaklamasını, insanlarımızın kardeşçe kucaklaşmasını engellemek isteyen küresel şebekelerin taşeronluğunu üstleniyor. 
Terör eylemleriyle, son verdiğimiz ötekileştirme çukurları yeniden kazılmak, kamplaşma duvarları yeniden örülmek isteniyor.
Bu oyuna düşmeyeceğiz, bu tezgâha hep birlikte son vereceğiz. 
Bu kirli işbirliğinin taşeronlarını da asıl işverenlerini de el birliğiyle önce ifşa sonra imha edeceğiz. 
Biz diyoruz ki; Terör örgütünün menşei, teröristin kimliği, eylemlerinin niteliği ve hedefi ne olursa olsun terör, ortak düşmanımız olmadıkça, terörle mücadeleye dair ortaklığımız, terörü bitirmek hepimizin ortak hedefi olmadıkça, ne terörü yok edebiliriz ne de terör örgütlerinin varlığına son verebiliriz. 
Biz inanıyoruz ki; “Önce insan” diyen ve “İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın”  anlayışıyla insana hürmet eden milletimiz ve milletimizin emrindeki devletimiz; kişiliği, kimliği, sıfatı, mevki ve mevzisi, etki ve yetkisi ne olursa olsun terörü gerçekleştirenleri, terörü besleyenleri, terörün akıttığı kandan beslenenleri yenecektir, terörü bitirecektir, terör örgütlerinin varlığına son verecektir.  
Biz diyoruz ki; Eylemin failine,  kime zarar verdiğine, kime menfaat temin ettiğine, kimi öldürdüğüne bakarak teröre karşı pozisyon belirleyenler, terör örgütleriyle arasına mesafe koymayı beceremeyenler hem bize hem de milletimize uzaktır. 
Biz milletimizin şerre karşı çıkma cesaretine dayanarak inanıyoruz ki; terörü birlikte bitireceğiz. Terörü yeneceğiz. Terör örgütlerini ve patronlarını hak ettikleri şekilde tarihin çöp sepetine göndereceğiz. 
Biz milletimizin hayra dair basiretine dayanarak inanıyoruz ki; sadece Türkiye’yi değil bütün insanlığı terörün kan ve can pazarından kurtarmaya kararlı büyük Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. 
Biz istiklal marşımızdaki “korkma” müjdesine inanarak ve “hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal” çağrısına uyarak; ”insanı yaşat ki; devlet yaşasın” duruşumuzu sürdüreceğiz.   
Bu idrak ve inançla; terör eylemleri sonrasında birbirimizi suçlamak yerine ortak akılla suçluları bulmayı, birbirimize hakaret etmek yerine birlikte hareket etmeyi terörden rant sağlayanları birlikte millete ifşa etmeyi başarmalıyız, başaracağız…  
Türkiye’yi terör bataklığından hep beraber kurtaracağız.