Trabzon’un Maçka İlçesinde ikamet eden ve Maçka’nın en köklü ailelerinden Konakoğlu ailesinin büyüğü, yıllarca Yeşilyurt Mahalle Muhtarlığı yapan 84 yaşındaki Mehmet Konak, Maçka’da ebediyete uğurlandı.  

Maçka’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu KTÜ Tıp Fakültesi’ne kaldırılan ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Mehmet Konak dün toprağa verildi.

Trabzon’a uzun yıllar nakliyat sektöründe hizmet veren,  güler yüzlü, dost canlısı, birleştirici, sevilen insan Mehmet Konak’ın cenaze törenine başta Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan olmak üzere,  İdari birim amirleri, Siyasi parti temsilcileri, STÖ temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları, Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri, yakınları, dostları ve çok sayıda seveni katıldı.

Maçka Merkez Camii’nde kılınan ikindi namazını müteakip cenaze namazının ardından Güney Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedilen Konak, Karadeniz müziğinin güçlü ismi Volkan Konak’ın da aile büyüğü amcasıydı. Cenazeye çelenk gönderen Konak, yurtdışında olduğundan törene katılamadı.