Genel Başkan Yardımcısı Korkut'a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Vali Kızılcık, "Valiliğimizi ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Trabzonlu olmanız bizler için memnuniyet verici, ilimizle ilgili düşüncelerinizden istifade etmek isterim" dedi. Genel Başkan Yardımcısı Korkut ise, Karadeniz Çevre Günü Etkinliklerine katılmak ve partisinin ildeki çalışmalarını yerinde incelemek üzere Trabzon'a geldiğini ifade ederek, "Bu vesile ile Sayın Valimizle tanışmak ve geçtiğimiz günlerde kutladığımız Kurban Bayramı'nı tebrik etmek için ziyaret ediyorum. Bizi yoğun mesaisine rağmen kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyorum. Trabzon'la ilgili olarak yaptıkları ve yapacakları güzel hizmetlerde ona her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Ayrıca Araklı'da meydana sel baskınından dolayı geçmiş olsun diyorum" dedi.

Bunun üzerine tekrar söz alan Vali Kızılcık da, "Bende sizlerin bayramını tebrik ediyorum.  Trabzon'umuzda önce Kurban Bayramını ardından Cumhuriyet Bayramını coşkulu ve güzel bir şekilde kutladık. İnşallah daha nice bayramlara diyorum" diye konuştu.

Vali Kızılcık Araklı'daki sel baskınına da değinerek, Mevsimlerin geçiş dönemlerinde meydana gelen mevzi yağışlar bizleri biraz tedirgin ediyor. Araklı ilçemizde yağan yağmur su baskınlarına ve heyelanlara neden oldu. Tüm ekiplerimiz sabahın erken saatlerinden itibaren oradaydı, ben de orada bulundum. Çok şükür can kaybı olmadan bunu atlatmış olduk. Artık iklim değişikliği bir realite olduğu için özellikle derelerin ıslahı ve imar planlarında konulmuş kurallara herkesin riayet etmesi lazım. Başta belediye başkanlarımız olmak üzere il özel idarelerimize büyük görevler düşüyor. İnşallah bu seviyede kalır ve daha fazla bir sıkıntıyla karşılaşmayız” diye konuştu.