61SAAT HABER SERVİSİ -Trabzon’da eğitim – öğretim hayatına başlayan Mektebim Okullarının, Ortahisar Kampüsünün tanıtım töreni Trabzon Zorlu Grand Otel’de yapıldı. Tanıtım törenine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Mektebim Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko ile öğretmenler ve veliler katıldı. 
Türkiye’de 2012 yılında ilk olarak eğitim – öğretim hayatına başlayan ardından geçen sürede 51 kampüs, 160 okul,30 bin öğrenci,  6 bine yakın personele ulaşan  Mektebim Okullarının Trabzon’da ki tanıtım töreni ilk olarak, okulların içeriğinin tanıtıldığı video gösterimi başladı. Ardından yeni açılacak okulların da tanıtıldığı slayt gösterisinin ardından Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Kalko, bir konuşma yaptı. 

Kalko, “Mektebim, eğitimden kazandığını eğitime yatıran eğitim dışında başka hiçbir sektörde yatırımları bulunmayan, vatanını milletini seven toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede durmayı ilke edinmiş eğitim kurumudur. Bizler toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede duracaktık. Onu değiştirdik, vatanını milletini seven toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede duracağız. Eğitimden kazandığımızı eğitime yatıracağız ve eğitim dışında hiçbir yatırımımız olmayacak. 

“HİÇ BİR GELİŞMİŞ ÜLKE YOK Kİ EĞİTİME ÖNEM VERMESİN”
Hiçbir gelişmiş ülke yok ki eğitime önem vermesin. Bir Japonya, bir Çin, Hindistan örneklerini gördüğümüzde bu ülkelerin belli kısmı savaşlardan yok olmuş ülkelerden oluşmaktaydı. Önceliklerini eğitime verdiler, şuan da dünyamızın en gelişmiş ülkelerinden biri haline geldiler. Bizim ülkemizde de son 5 yılda milli eğitime eskisinden eğitime önem verilmekte. Artık bütçede milli eğitim birini sırada yer almakta. Bunlar olumlu gelişme. 

Özel okulculuk neden bu kadar artıyor artmalı mı artmamalı mı? Özel okulculuk dünyada çok hızlı büyüme trendine girdi. Devletler artık bazı sorumluluklarını özel teşebbüsler marifetiyle yapma yoluna hız vermeye başladı. Bu demek değil ki devlet kontrolünde olmayacağız. Devletimiz yatırım teşvikleri ve öğrenci başına uygulanan teşvikle özel okulları teşvik etmekte. 
Hedef yüzde 15 başına gelmek. Yüzde 25’lere kadar büyüyecek potansiyel olduğunu düşünüyorum. Özellikle dershanelerin dönüşümüyle bu oran yüzde 25’lere çıkacak. 
Eğitim sektöründe ki bu dönüşümün benzeri sağlık sektöründe yaşadık.  Yapılan özel hastanelerle beraber devlet hastaneleri kalitede yarışır hale gelmeye başladı. Bunun benzer versiyonu eğitim alanında da olacak. Yapılacak çalışmalar bunun göstergesi” diye konuştu. 

“VATANSEVER GENÇLER YETİŞTİRMEK”
Vatan sever gençler yetiştirmek istediklerini kaydeden Kalko, “Bizler mektebim olarak akıl ve bilim yolunda giden vatansever, milli değerlere sahip çıkan nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bu anlattığım temel ilkelerin bizim eğitim sistemine çeşitli yansımalarını sistem içine engaje etmiş durumdayız. 
Sadece eğitimli toplum olmak yetmiyor. Eğitimli olmanın yanında vatansever olmak çok daha kıymetli hale geldi. 15 Temmuz’da ülkemiz çok kötü bir Darbe Kalkışmasına maruz kaldı. Bu darbe kalkışmasına kimler baktığınızda hepse eğitimli yetişmiş insanlardı. Ama vatansever değillerdi. Vatan haini çıktılar. Eğitimli olupta vatanını milletini seven nesil yetiştirmezsek, bu gibi durumlarla karşılaşmamız mümkün olabilmekte. Bu nedenle biz eğitimcilere büyük görev düşmekte. Bu sorumlulukla yatırımlarımıza hız katma ve sistemlerini değiştirme durumunda kalmaktayız” diye konuştu. 

Kalko, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Bir okulu tercih ederken o okulda kaç tanesi TEOG veya LYS birincisi çıktığını düşünürseniz yanılırsınız. Bir özel okulda başarılı bir öğrenci son sınıfta öğrenciyi alarak birinci çıkarabilir. Bir okulda bir tane TEOG birincisi çıktı. Diğerlerinin başarı durumu nedir. Özel okul tercih ederken mutlaka eğitimine bakın… 
Okulun vizyonunu mutlaka dikkat edin. Bir okulun vizyonu eğitime ve öğretime her şeye yansır. O okulda öğretmenlerimizle tanışın. Veli öğretmen saç ayağı sağlıklı kurulmadan çocuğumuzda başarı şansımız pek yok. 

“HATA YAPMAKTAN KORMAYIN” 
Biz hata yapmaktan korkmayan icat çıkartan nesil yetiştirmek istiyoruz. Kendi ekibimize diyoruz ki sakın ha inisiyatif kullanmaktan korkmayın. Hata yapmaktan korkmayın. Önemli olan aynı hatayı 2 kere yapmayın. Bu hata olmaktan çıkar karar olur. Kendi ekibimize inisiyatif kullanabilirsiniz dediğimiz bu sistemi çocuklarımıza da yansıtıyoruz. Haftada en az 15 saat yabancı dil eğitimi veriyoruz. Ana dili yabancı olan eğitmenlerimiz var. 
Sınavlara özel sistemlerle çocuklarımızı hazırlıyoruz. Ama kıymetli veliler şuna çok dikkat edin. Bir okul sadece çocuğu akademik başarılarla dolduruyorsa, sadece sınavlara hazırlıyorsa sizde bu zihniyeti destekliyorsanız sınavlarda başarılı ama yaşamda başarısız nesiller yetiştirebiliriz. 
Trabzon’da ki okulumuz sadece bizim okulumuzda okuyan çocuklarımızın yuvası değil. Okulumuzun tüm sosyal olanakları milli eğitim okullarında okuyan çocuklarımızın emrindedir. Bunlar milli servettir. Bunların bir an boş kalması bile israftır. Okulumuzu sizlere emanet ediyoruz. İnşallah bizler İstanbul’dan tüm desteği okulumuza vereceğiz. Trabzon’un eğitim çıtasını yukarı çıkarmak için her türlü desteği vereceğiz” 

“EN BÜYÜK HUKUKÇU KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN ÖĞRETİLMEDİ” 
Ortahisar Belediye Başkanı Genç ise, “Eğitim çok çok önemli. Artık çağ bilgi çağır. Bilgiye sahip olanın güçlü olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bilgiye erişimin hızlı olduğu bir çağda yaşıyoruz. Onun için bu dönem ve bundan sonra ki dönemlerde yetişecek olan nesillerin biliden istifade etmesi anlamında eğitim önemli olduğu aşikar bir gerçek. Dönüş yaptığımızda oku kelimesi ile başlayan inancın mensuplarıyız. Çok çok önemli referanslarımız var. Ama bunun gereğini yerine kadar getirdiğimiz kanaatinde değilim. Eğitim işinde sistem şekil şablon şeklinde geldik. Ezberci anlayışla geldik. Ben hukuk fakültesi mezunuyum. Ama bana ne ilköğretimde, ne orta öğretimde, hadi neyse onları bırakalım ne yüksek öğretimde 15. yüzyılın, 16. yüzyılın en büyük hukukçusunun Kanuni Sultan Süleyman olduğu öğretilmedi. 
Biz önce kendi tarihimizi bileceğiz. Tarihimizin bize yüklediği şuurla beraber yola çıkmak gibi yükümlülük var üzerimizde. Son yıllarda ülkemizin gelişimi ile doğru orantılı olarak özel okulların sayısının artması ve bu okullarımızda okuyacak yavrularımızın hem fiziksel, hem de zihinsel manada hem de vatanseverliği ile tam mütekamil Türk genci olması zorunludur. 15 Temmuz bu ülkenin vatansever bütün vatandaşlarına göstermiştir ki bizim bu topraklarda güçsüz kalmak gibi lüksümüz yok. Milli mücadeleyi yeniden yaşıyoruz. O zaman ki 7 düvel yine 7 düvel yine kapımızda. Onun için güçlü olmamız lazım. Bu işin en büyük temeli bilgidir” diye konuştu. 

“VATAN VE MİLLET SEVGİSİYLE…” 
Ortahisar Kaymakamı Hatipoğlu, “ Ülkemiz 15 Temmuz darbe girişimiyle aklını, ruhunu ve beynini farklı yerlere kanalize eden insanların ne kadar büyük zararlar vereceğini gördü. Bizden emanet alarak aldığı çocukları, askeri öğrencileri, polis koleji öğrencilerini bu ülkeye karşı kullanmak ihanetiyle karşı karşıya kaldık biz. Eğitimde aklın ve vicdanın ne derece önemli olduğunu bir kez daha gördük. İnşallah kuruluş düsturunda ki hareketle vatan ve millet sevgisiyle dolu şekilde aklını ve ruhunu bu ülke için harcayacak nesiller yetişir hem burada hem de bizim eğitim kurumlarında. Kendilerine bu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Bizim eğitim kurumlarında aradığımız en büyük özellikler  arasında vatan sevgisi olmalı. Bundan sonra ki süreçte en fazla üzerinde duracağımız eğitim faaliyetlerinde arayacağımız husus bu olmalı” ifadelerini kullandı. 

TRABZON İNSANI ZEKİDİR… EN UCRA KÖŞEDEN GELDİLER.. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Bizim okuduğumuz zamanlarda Çaykara’dan, Şapazarı’nda Tonya’dan en ucra köşeden gelenlerin ne kadar zeki olduğunu sıralarda gördük. Türkiye’de çok önemli yerlere geldiler. Mektebimi de tebrik ederim buraya adım attılar. 
Mektebim tam burslu okutacak mı? Evet.. Yarım burslu okutacak mı? O da güzel. Devletimiz destek verecek mi? Ben Mektebim7in sizin anlayışınızla Türkiye’de marka oluşturacağına eminim. Şehirler sizin olmanızı isteyecekler. Şehirler Marka okulların kendi illerinde olmasını bir gelişmişlik faktörü olarak gösterirler. O bakımdan ben marka değerini oluşturacağına inanıyorum. 
Kuşaklarımızı eğitmenin en büyük rolü takım olmak. Anne, baba, çocuk, öğretmen.. Takım olmak ekip oluşturmak çok önemli husus. 

BURS VERDİĞİ ÇOCUK ANISI… 
Ben bir çocuğa burs verdim. Birinci yılından beri. Oel okulda okuttuk. Zeki gördüm. Baktım ki çocuğun başarısı seviyesi çok düşük. Matematik öğrenmemiş, fen öğrenmemiş, Türkçe ise öğrenmemiş. Gittim okul idaresine. Sayın öğretmenler, nasıl bir iş bu.. burası benim diyen bir özel okul geçiniyor işte bu çocuğun seviyesi bu. Onu dedi bunu dedi. Birkaç kıymete haiz olmayan yorumdan sonra temeli zayıf ne yapalım dedi. Siz bu kadar sorumsuz, bu kadar seviyesiz nasıl cevap veriyorsunuz. Bunun temeli zayıfsa anaokulundan itibaren sizinle. Kabahati sizde. Temel oluşturmayı bilmiyorsunuz. Niye sizde. Bu eksiklikleri gördüyseniz, aile ile baba ile sürekli iletişim içinde olacaksınız. Eğitimci olarak her çocukla ilgileneceksiniz. Hakikaten bu iş ekip işi takım işi.. Bu misali onun için anlattım. 
2 işle uğraşıyoruz ub alanda değil mi? Öğretim ve eğitim.. Öğretim ne matematiği öğretim, Türkçe, bilim, öğretirim.. ama eğitim ne. Dürüst insan yetiştirmek. Ahlaklı insan yetiştirmek, namus ve haysiyet sahibi insan yetiştirmek. Yani aslında mütekamil bir insan topluma hediye etmek. Maneviyatı ahlakı, dürüstlüğü, haysiyeti bu toplumu taşıyacak şekilde formasyon almış, bilimsel yönden de en iyi şekilde insan yetiştirmek” 
Tanıtım törenini sonunda Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Özer Bayraktar tarafından Mektebim Okulları Kurucusu Kalko’ya üzerinde ismi yazılı Trabzonspor forması hediye etti. Bu sırada Ortahisar Belediye Başkanı Genç, Kalko’ya takılmadan edemedi. Kalkoç, babasının Trabzonsporlu olduğunu bu nedenle bordo-mavili takıma ayrı sevgisi olduğunu kaydetti. Kalkoç, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’ya da ziyarette bulunacaklarını açıklarken, “Mektebimin eğitim kısmı ile Trabzonspor’un alt yapı kısmını nasıl bir birini destekler hale getirmek için çalışacağız” dedi.