Mektebim Eğitim Kurumu, Trabzon Ortahisar Kampüsleri adı altında faaliyete gireceğini açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi;

2011-2012 eğitim öğretim yılında Büyükçekmece’de açtığı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Anaokulu eğitim sektöründeki yerini alan Mektebim, 2016 yılında enerji, sağlık, tarım ve hayvancılık, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Sancak Group ile yatırım ortaklığı yapmıştır. Mektebim, vatan ve millet sevgisi yüksek, “Bütünsel Eğitim Yaklaşımı” ile değişime ve gelişime açık, öğrenmekten keyif alan, kendine güvenen, soran, sorgulayan, araştıran, projeler üreten, takım çalışmasına yatkın, lider karakterli ve en az bir yabancı dili çok iyi konuşabilen öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
 
Türkiye genelinde 50 kampüs 156 okul ve 30 bine yakın öğrencisiyle İstanbul Avcılar, Atakent, Beylikdüzü, Beykent, Bahçelievler, Bakırköy, Fatih, Ataşehir, Ümraniye, Büyükçekmece ve Silivri’de, Ankara İncek, Oran, Batıkent ve Etimesgut’ta, Tekirdağ Merkez ve Çorlu’da, Çiğli’de, Adana, Yalova, Yozgat, Balıkesir Edremit, Diyarbakır, Bursa, kampüslerinde eğitime devam eden Mektebim, “Bütünsel Eğitim Yaklaşımı” ile değişime ve gelişime açık, öğrenmekten keyif alan, kendine güvenen, soran, sorgulayan, araştıran, projeler üreten, takım çalışmasına yatkın, lider karakterli ve en az bir yabancı dili çok iyi konuşabilen öğrenciler yetiştiriyor. Akademik, sosyal ve kültürel başarılarıyla fark yaratan Mektebim’in 2017-2018 eğitim öğretim yılında İstanbul Kartal, Kurtköy, Ankara Mamak, Kırklareli Lüleburgaz, Eryaman ve Yaşamkent, İzmir Bornova ve Güzelbahçe, Antalya Muratpaşa, Konya Selçuklu, Bursa Özlüce, Samsun Atakum ve Trabzon Ortahisar Kampüsleri faaliyete girecek. 3 bin 500 akademik ve idari personel ile yoluna devam etmektedir.
 
Adını, 1928 yılında Atatürk’ün kurduğu Millet Mekteplerinden alan Mektebim, çağdaş ve modern eğitim ortamlarında en son teknolojileri kullanarak eğitimde kalite anlayışını ülkenin her noktasına ulaştırarak öğrencilerine dünya standartlarında eğitim imkânı sunuyor. Öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek- göreneklerimize karşı duyarlı, tabiatı koruyan, bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıkan Mektebim, Genç Girişimci Ümit Kalko’nun vizyonuyla, ülkemizde faaliyete devam eden önemli eğitim disiplinlerinin araştırılması ve yine ulusal ve uluslararası eğitim uzmanlarıyla gerçekleştirilen uzun mesailer sonucunda kurulmuştur. Ders içeriklerini ve eğitim modellerini çocukların; bedensel, zihinsel, sosyal ve ruhsal gelişimlerini ön planda tutacak şekilde oluşturarak, yabancı dil eğitimiyle öğrencilerine dünya vatandaşı olma imkânı sağlamaktadır.
 
Özgün eğitim modellerinin ve yabancı dil eğitiminin devamlılığı arttırmak amacıyla uluslararası ilişkilerine ve işbirliği anlaşmalarına hız veren Mektebim, Amerika ve Avrupa’da birçok üniversiteyle ortak projelere imza atıyor. Tüm kampüslerinde İngilizce başta olmak üzere Almanca, Fransızca ve İspanyolca dillerinde eğitim veren Mektebim, State University of New York at Albany (SUNY) ile imzaladığı anlaşma doğrultusunda öğrencilerine lise eğitimlerini tamamlamalarının ardından sınavsız yurt dışında okuma imkânı sağlayacak.
 
Kampüslerindeki yabancı dil eğitiminin devamı olarak yurtdışında eğitim imkânı sunan Mektebim, yaz okulu, ortak yabancı dil eğitimi, öğrenci ve öğretmen değişimi gibi konularda da projeler yürütecek. EBES tarafından güvence altına alınan M-Lead (Yönetim - Liderlik, Girişimcilik ve Gelişim Modeli) ile uluslararası yükseköğretim kurumları ağına giriş yapan Mektebim, Yale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mentörlük hizmeti almaya hazırlanıyor. M-Lead (Yönetim - Liderlik, Girişimcilik ve Gelişim), iş odaklı bir model olmanın aksine öğrencilerin, hedefledikleri kariyere ilerlerken gerekli iş becerilerini de kazanabilecekleri projelerde yer almalarını sağlıyor.
 
Lise öğrencilerinin (14-18 yaş) kariyerleri ve iş hayatları için donanımlı bireyler olarak hazırlanmasını sağlayan Model, girişimcilik ve liderlik konularında da önemli etkinlikler gerçekleştiriyor. Üst düzey yöneticileri, liderleri ve girişimcileri öğrencilerle buluşturan etkinliklerle eş zamanlı olarak işletme akademisi, sosyal sorumluluk projeleri, sanayi tecrübeleri ve kariyer fırsatları sunuyor. M-Lead’in birbiriyle ilişkili altı modülünü tamamlayan öğrenciler, EBES tarafından güvence altına alınan model sayesinde ulusal ve uluslararası üniversite ağlardan ve kariyer fırsatlarından faydalanıyorlar. M-Lead projeleri Mektebim tarafından ilkokuldan itibaren uygulanan öğrenci koçluğu sistemiyle de destekleniyor. Öğrenci koçluğu sisteminde öğrencilere ve öğretmenlere uygulanan testler sonucunda uygun eşleşmeler yapılarak, yıl boyunca öğrenci bireysel koçu ile eğitiminde destek görüyor. Ders takibi, başarı arttırma, beslenme, sağlık sorunları gibi birçok özel konuyu birebir takip eden koçlar. Aile, okul ve öğrenci arasındaki ilişkiyi düzenleyerek yıl boyunca hazırladığı raporlarla öğrencinin gelişim sürecini izliyor.
 
Eğitim Girişimcisi Mektebim Kurucusu Ümit Kalko
1983 Ankara doğumlu olan Ümit Kalko, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Lisans eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Banka ve Ticaret Hukuku Araştırıma Enstitüsü ve Bilkent Üniversitesi Uygulamalı Uluslararası Ticaret ve Girişimcilik bölümünde eğitim alan Kalko, Yüksek Lisansını Kadir Has Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde “Avrupa Birliği Sürecinin Yerel Yönetimlere Yansımaları” konusunda tamamladı. Ümit Kalko, doktora çalışmalarına İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümünde “Yönetim ve Organizasyon” alanında devam etmektedir.
 
2006 yılında açıköğretim, serbest muhasebecilik, KPSS gibi kurslarla Ümit Eğitim Kurumları olarak girdiği eğitim sektöründeki faaliyetlerini, adını Atatürk’ün verdiği Millet Mekteplerinden alan Mektebim ile sürdürmektedir.