Yöre olarak yatırımlarda garip kaldıklarını belirten Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, "Son yıllarda en büyük yatırım olarak beklediğimiz ve gördüğümüz demiryolu güzergahı ilgisizlik ve takipsizlik sonucu aylar öncesinden Erzincan-Trabzon olarak belirlenmiştir. Osmanlı döneminde dahi Erzincan-Tirebolu güzergahı öngörülürken, yeniden güzergah arayışına gidilmesi söz konusuyken, güzergahın değişeceğinin ve değiştirilmek istenmesinin sinyalleri verilirken, Giresun yeterince tepki ve etkisini ortaya koyamamıştır. Bu konuyla ilgili Görele Belediyesi'nin ev sahipliğinde Trabzon'un batısı ve Giresun'un doğusundaki ilçeler ile toplantı yaptık. Fakat bu toplantı yeterince destek göremedi ve sonuçsuz kaldı. Oysaki Tirebolu limanı demiryolunun etkin kullanılması amacıyla yapılmıştı" dedi.

Giresun siyasetinin kendi iç çekişmeleri sonucu birlik olamadığına da dikkat çeken Başkan Melikoğlu "Giresun'un plan, program, proje gibi bir problemi yok. Giresun'un kendi iç çekişmeleriyle ilgili problemi var. Giresun kendi iç çekişmelerini bırakıp yapılması gereken plan ve programlarını hayata geçirmelidir" diye konuştu.

Özellikle yöre olarak hizmette garip kaldıklarını belirten Başkan Ertuğrul Melikoğlu Trabzon'a bağlanmayı dahi düşündüklerini söyledi. Trabzon'a bağlı olmaları halinde daha çok yatırım alabileceklerini ileri süren Başkan Melikoğlu "Benim şahsi fikrim Trabzon'a bağlı olsaydık çoktan ilçe stadımız çimlendirilmiş olurdu. Katı Atık Bertaraf Tesisi Çavuşlumuz'un ciğerine yapılmazdı. Görele-Çanakçı karayolunun yıllardır süren genişletme çalışması çoktan tamamlanırdı" ifadelerini kullandı.