Trabzon Memur-Sen vergi haftası nedeni ile açıklamalarda bulundu. Vergi'nin önemine dikkat çeken Başkan Mustafa Kahraman açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

"Bilindiği gibi, Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizde vatandaşlarımıza götürülecek olan tüm kamu hizmetlerinin en seri ve etkin bir şekilde götürülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının yaratılmasında vergi gelirlerinin büyük önemi bulunmaktadır.

Ülkemiz gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplama, devletin bütçesini yapma, harcamalarını kontrol etme iş ve işlemlerini Maliye Bakanlığı çalışanları üstlenmektedir. Ülkemiz ekonomisinin can damarı olan devletimizin gelirleri toplanmazsa ya da toplamada aksaklıklar yaşanırsa ülkemizin mali yapısı, sosyal yapısı, kısacası ülkemizin her alanı olumsuz yönde etkilenecektir.

Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen olarak ülkemizin, kamu görevlilerimizin kaygısını taşıyor, emek ve ekmek mücadelesi veriyoruz. Mazlumların ve mağdurların yanında, zalimlerin ve haksızlıkların ise karşında duruyoruz.

Çalışma verimliliğinin arttırılması ve moral motivasyonun arttırılması için personelin mali ve özlük haklarda iyileştirme yapılmalıdır.

Bunun için:


-              Gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı özel sınavları en kısa sürede yeniden açılmalıdır.

-               Mali Hizmetler Sınıfı oluşturularak, genel müdürden yardımcı hizmetliye kadar tüm personelin ek göstergeleri yeniden düzenlenmesi 

Büro Memur-Sen olarak bu duygu ve düşüncelerle Vergi Haftasını kutluyor, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanları lehine olumlu adımlar atılacağını ümit ediyoruz."