Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Kara bugün ki Politik Güğüm’de yer alan habere cevap verdi.

İŞTE O CEVAP

MEMUR-SEN’DEN CEVAP VE DÜZELTME 
İmtiyaz Sahibi olduğunuz E&E MEDYA HABER DANIŞMANLIK REKLAM VE TASARIM’a bağlı  61saat.com adlı internet haber sitesinin 10.09.2016 tarihli Politik Güğüm isimli sayfasında ‘Ak Parti’de Memur-Sen krizi..!’  başlıklı yapılan haberde Memur-Sen ve Bağlı sendikalar hakkında gerçeğe aykırı, mesnetsiz ve tamamen hayal ürünü ifadelere yer verilmiştir. Herhangi bir kaynak gösterilmeksizin yapılan haber kamuoyunu manipüle etme amacı taşımaktadır.  

Ben Memur-Sen Trabzon İl Temsilcisiyim. Tarafımca yapılan iş ve işlemler 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu hükümlerince yapılmaktadır. Bu kanunun ilgili hükümlerince de sendika yöneticileri üyelerinin hak ve menfaatlerini korumakla yükümlüdür. Bir sendikanın kendi üyelerinin hakları için çabalamasından daha doğal bir durum bulunmamaktadır. Ancak yapılan haberde bu durum çarpıtılmış, sendikal taleplerin dışında gerek siyaset ve gerek kurumlar üzerinde mevzuatta bulunmayan taleplerde bulunduğumuz, hatta fütursuzca bu kurumları yönettiğimiz şeklinde hiçbir gerçek ve doğru bilgiye dayanmayan haber yapılmıştır.  

Memur-Sen olarak kendi üyelerimizin herhangi bir haksızlığa uğramaması adına üyelerin verdiği bilgiler doğrultusunda yalnızca kendi atamaları ile ilgili işlemlerin takip edilmesi sendikal hayatın bir gereğidir. Haberde verildiği şekilde bunun yönetme duygusu veya siyasi saiklerle yapılması mümkün değildir. Kaldı ki yapılan işin adı; kontrol etmek değil, takip etmektir. Bunun son derece normal olduğunun gazeteniz tarafından bilinmemesi sendikal hayata ve çalışmalara ne kadar yabancı olduğunuzu göstermektedir. Biz de ülkemizde ve Trabzon ilimizde sendika kültürünün canlı bir örneğini başta gazeteniz olmak üzere tüm bilmeyenlere göstereceğiz ve bu kültürü yaşatacağız.  

Yerel ya da ulusal bir basın kuruluşunun kanunun verdiği haklarını kullanarak doğru ve gerçek haber yapması, şehir, bölge ve vatan adına doğru ve gerçek bilgiler verip talepleri dillendirmasi şehri, bölgeyi ve ülkeyi yönetme anlamına gelmiyorsa sendikaların yasal hakları çerçevesinde yaptığı bundan farklı değildir. Aksini iddi etmek örgütlü toplum ruhuna aykırı, siyaset ve kamuda görev yapan insanımıza saygısızlıktır. 

Bu tarz haberlerin kaynağında geçmişten tecrübe olarak paylaşıyorum, ya siyaset ve belediyelerden kabul görmeyen bir talep veya birilerinin maşalığını yaparak Memur-Sen ve camiasını güya töhmet altında bırakmak ve kurumlar arasında huzursuzluk çıkarmak gibi nedenlerin olduğu açıktır. Ya da dikkatleri başka tarafa çekme gayreti olduğu kesindir.  
Yine aynı köşede Okul adları ve 15 Temmuz başlıklı yazıda Memur-Sen’le ilgili kurulan bütün cümleler yalan ve yanlıştır. Hiçbir zaman Memur-Sen olarak bu konuda 09.09.2016 tarihli STK’lar ile yaptığımız ortak basın açıklaması hariç hiçbir gazeteciye hiçbir beyanda bulunmadım, bulunmadık.  

Bu konuda farklı basın kuruluşlarında çıkan ve yapıcı yaklaşımlar içeren bütün yazılara ben de katılıyorum. İsim değişikliği ile ilgili süreci basından takip ettik ve Sayın Pekşen’in incitici diline Trabzon Sivil İnisiyatifi olarak cevap vermek suretiyle bu konudaki görüşlerimizi kamuoyu ile paylaştık. Şunu da belirtelim ki Yenikapı ruhu bazı siyasi yapılar için kapının arkasında bitmiştir. Bazı kapılardan boşuna umut beklemek de beyhudedir.  

Yine ısrarla söylüyorum ki bugünkü FETÖ 28 Şubat sürecindeki hatalı uygulamaların ürünüdür. Bunda en büyük pay da MEB’i yöneten bürokratlarındır.  
 Trabzon kamuoyu ve Memur-Sen camiası olarak basından beklentimiz şudur ki; doğru, gerçek ve kamu vicdanını ve insanları yaralamayacak haberleri bizlerle buluştursunlar, toplumun duasını, bizlerinde desteğini alsınlar. Bundan böyle temsil ettiğimiz kurumlar adına yapılan yalan, taraflı ve yanlış haberleri hukuka taşıyacağımızın bilinmesini ister, kamuoyunu saygıyla selamlar ve hayırlı bayramlar dilerim.