KAMU-SEN İl Başkanı Çoşkun Dilber, “Yüzde 4+4”lük zam teklifinin asla kabul edilebilecek bir teklif olmadığına vurgu yaptı.

Yıllardır kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin ilerletilmesi için mücadele ettiklerini belirten Dilber, “2002-2012 yılları arasında ülke ekonomisi ortalama yıllık yüzde 6,8 oranında büyürken, kamu görevlilerine büyümeden pay verilmemiş ’büyümeye ne katkınız var ki’ denilmiştir. Bütçe de milli gelir de millerin ortak kaynağıdır. 75 milyonun ortak kaynağından, milletin yüzde 99’u için ayrılan pay, millerin geri kalanı yüzde 1’lik ayrıcalıklı kesimi için ayrılan pay kadar bile olamamıştır. Son 10 yıl içinde toplamda reel anlamda yüzde 6 büyüyen bir ülkede, çalışanların pastadan aldığı pay azalıyorsa, burada bir tutarsızlık ve adaletsizlik var demektir. Biz, insan onuruna yakışır bir hayat istedik, adil bir gelir dağılımı, hakça bir paylaşım istedik, çalışanların, emekçilerin açlık sınırının altında bir ücret almasına bir son verilsin istedik, çok mu?” dedi.

Valilik çalışanlarının da destek verdiği basın açıklamasında katılımcılar zam teklifini, sağanak yağmur altında protesto etti.