Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz’de fırtına ve kuvvetli fırtına beklendiğini bildirdi. Bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde ise Marmara Bölgesinin Batısı’ndaki kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat edilmesi istendi.

Meteorolojiden yapılan açıklama şöyle: “Doğu Karadeniz’de rüzgarın bu gece saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın cuma öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Batı Karadeniz’in doğusunda rüzgarın kuvvetini artırarak yarın (cuma) akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 yer yer 9 (50-75 yer yer 90 km/sa) kuvvetinde fırtına ve kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; cumartesi akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Bugün (27.07.2017 Perşembe) öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların; Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kg) , Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul’un batı çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”