İKİ YERDE 4 MEZAR AÇTIRDI
Trabzon'un Vakfıkebir İlçesinde gerçek dedesinin kimliğinin tespit edilmesi için isim düzeltme davası açan Kemal Sağlam (34)  açtırdığı 4 ayrı mezardan alınan kemik örneklerinde yapılan DNA testipin ardından ailesine kavuştu. Mahkeme, rapor doğrultusunda Kemal Sağlam'ın nüfusta Mustafa olan dedi adının Mehmet, Sakine olan babaannesinin adının ise Afet olarak tesciline karar verdi.

AKRABALARINA KAVUŞTU
Günebakış'tan Enis Yıldırım'ın haberine göre; 
Avukat Selim Burak Özdemir aracılığıyla 2 Şubat 2010 Vakfıkebir Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Kemal Sağlam, 1979 yılında hayatını kaybeden babası Osman Sağlam'ı Mustafa ve Sakine Sağlam çiftinin evlat edindiğini ve büyüttüğünü ileri sürdü. Kemal Sağlam, gerçek dedesi ve babaannesinin Mehmet Sağlam ve Afet İskender olduğu iddialarının araştırılmasını talep etti.

YÜZDE 99,99 BABASI ÇIKTI
Trabzon'un iki ayrı mahallede bir yılda 4 mezar açıldı. Biri yanlışlıkla açılan mezarlardan Osman Sağlam, Mehmet Sağlam ve Afet İskender'in kemiklerine ulaşıldı. ATK'da yapılan DNA Testi sonucunde Mehmet Sağlam'ın Osman Sağlam'ın yüzde 99.99 ihtimalle biyolojik babası olduğu belirlendi. Raporun ardından mahkeme kararını alan Kemal Sağlam, 4 yıl sonra dedesine ve babaannesine kavuştu.