1962 mezunlarının kendi aralarında düzenlediği, buluşma ve kaynaşma ziyaretinde mezunları okulu gezerek anılarını tazelediler.

Buluşma ziyaretine Eski Trabzon Belediye Başkanı ve Eski Trabzonspor oyuncusu Atay Aktuğ, İstanbul Teknik Üniversitesi eski rektörü Gülsün Sağlamer, İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cavit Özsoy, TFF yöneticilerinden Dr. Erdal Atalay, Eski Milletvekili Aydın Dumanoğlu, gibi birçok mezun katıldı.

Trabzon Fen Lisesi Okul Müdürü Ömer Eyüboğlu, ”Okulumuzun eski mezunlarını burada ağırlamaktan gurur duyuyorum. Kendilerine şahsım ve okulumuz adına teşekkür ediyorum “dedi.

TRABZON LİSESİ 50. YIL BULUŞMASI - 1(FOTOĞRAFLAR)

TRABZON LİSESİ 50. YIL BULUŞMASI - 2(FOTOĞRAFLAR)




Öğrencilerin sorularını yanıtlayan eski mezunlardan İTÜ eski Rektörü Prof. Gülsüm Sağlamer ise “Öncelikle başta müdürümüz olmak üzere katılımcı diğer arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” derken, mezunlardan Cavit Ünsoy ise konuşmasında ”Aranızda başbakanlar, bakanlar, mühendisler, doktorlar görüyorum. Bundan 50 sene evvel böyle konuşmacılara gaipten haberler mi veriyor derdim ama sizin bulunduğunuz yaştan itibaren 50 yıl sonra çevreme baktıkça orada bu söylediklerimin hepsini gördüm” şeklinde konuştu.

Lisenin kıymetini gidince anladık

Sohbet havasında geçen konuşmalarda, öğrencilerin sorularına da yanıt veren mezunlar, “Lise denizin içindeki balıklar gibidir, balıklar denizin içindeyken farkına varmazlar denizin ne kadar kıymetli olduğunu, dışarı çıkınca yani buralardan gidince anlaşılır” dedi.

İş hayatı için iki önemli sorun

Öğrencilere öğüt veren ve onları motive eden mezunlar Trabzon Lisesi’nin çok aktif ve köklü faaliyetlerinin olduğunu belirterek, “Bilimsel, kültürel ve fiziksel çalışmaları tek bir okulda bulmak zor. Trabzon Lisesi bu branşlarda en başarılılardan birisi değil, en başta gelen isim olduğunu belirtmek istiyoruz. Sizde bu imkanlar doğrultusunda iş hayatında başarılı bir yere gelmek için iki sorunu aşmalısınız. Birinci sırada dil öğrenmeli ve ardından mobilite kazanmalısınız. Yani yüksek lisansınızı farklı yerde mastırınızı farklı yerlerde yapabilmelisiniz” ifadelerini kullandılar.

Kahkahaların eksik olmadığı salonda, 1887 Yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan, bu güne kadar sayısız ünlü ve başarılı isimlerin Türkiye’ye kazandırılmasının ilk temellerini atan Trabzon Lisesi’nin 50. yıl mezunlar buluşmasında okul müdürü Ömer Eyüboğlu eski mezunlara diplomalarını dağıttı.