Ama ümit ediyorum ben kazanırsam Devlet ağabeyimizde ‘kardeşim Koray kazandı’ diye bakar. O da üzüntü duymaz ve partinin geleceği için en ufak bir endişede olmaz” dedi MHP Genel Başkan Adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 4 Kasım’da yapılacak olan kongre öncesinde yurt turunu sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye’nin çeşitli illerini gezerek parti delegeleri ile görüşen Koray Aydın’ın son durağı Nevşehir oldu. Akşam saatlerinde yaklaşık 100 araçlık bir konvoyla Nevşehir’e gelen Aydın’ı il başkanlığı binası önünde İl Başkanı Serkan Bedirhanoğlu ve partililer karşıladı.

Parti binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koray Aydın, kongre sürecini değerlendirdi. 4 Kasım’da yapılacak olan kongrenin hem partileri hemde Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu belirten Aydın, “Şu ana kadar çıkan adaylar itibariyle görülüyor ki; 4 Kasım’da yapılacak olan kongre çok adaylı bir kongre olacak. Bu MHP’nin demokrasi kültürünü içselleştirmesi ve kendi bünyesinde uyguluyor olması bakımından diğer siyasi partilere de örnek olacaktır. Çünkü bu kongrenin yapıldığı dönem Türk tarihi açısından çok kritik bir dönemdir. Bilindiği üzere önümüzdeki 3 yıl içerisinde çok önemli olaylar yaşayacağız. Bunlardan bir tanesi hemen önümüzdeki dönem yapılacak olan Anayasa çalışmalarıdır. Bu çalışmalar ile yeni bir Türkiye kurulmak isteniyor. Türk devletinin nitelikleri yeniden belirlenmek isteniyor. Türk tanımının anayasadan çıkartılarak Türk’ün tavsiye edildiği, Türk Milleti ibaresinin yok edildiği bu yeni anayasa sürecinde MHP’nin biz önemli bir fonksiyon ifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz ve 4 Kasım’da yapılacak olan kongreyi de bu yönü ile değerlendiriyoruz. Bunun dışında siyasi yapıda da çok önemli değişiklikler olacak. Önce mahalli yerel seçimler sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve hemen akabinde de milletvekilliği genel seçimleri yapılacak. Şu anda Sayın Başbakanın parti tüzüğüne dayalı olarak bir daha aday olmayacağını ilan etmesi ile beraber belli ki bir sonraki AK Parti kongresinde Cumhurbaşkanlığı seçimi ile beraber yeni bir durum ortaya çıkacak. Bütün bu şartlar üst üste konulduğunda Türkiye’nin siyasal coğrafyasının da yeniden şekilleneceğini söyleyebiliriz. O bakımdan bu yeni süreci kendi dinamikleri ile değerlendirebilecek ve MHP’yi bu süreç içerisinde başrol oyuncusu yapabilecek bir siyasi hareketliliğin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz ve 4 Kasım kongresini bu açıdan bakıp değerlendiriyoruz. Ümit ediyorum önümüzdeki döneme mührünü vuran, belirleyici olan, işini takip eden sonucunu alan ve bu sürecin sonunda da kendi iktidarı ile milleti buluşturan bir parti kongresi yaşarız” dedi.

Genel başkanlık için şansını çok yüksek gördüğünü vurgulayan ve parti tabanının bir değişim istediğini söyleyen Koray Aydın, delegelerin kendisine gösterdiği ilginin kendisi için sevindirici olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bu güne kadar çok iyi ilişkiler içerisinde olduğunu ve kendisini bir ağabey gibi gördüğünü kaydeden Aydın, “Ben Devlet Bey ile çok yakın çalıştım. Onun en yakınındaki insan oldum ve birlikte siyaset yaptık. Güzel günlerimiz oldu ve o benim her zaman ağabeyim. Ona bir ağabey gibi bakıyorum. Kaybedersem ‘ağabeyim kazandı’ derim ve üzülmem. Ama ümit ediyorum ben kazanırsam Devlet ağabeyimizde ‘kardeşim Koray kazandı’ diye bakar. Oda üzüntü duymaz ve partinin geleceği için en ufak bir endişede olmaz” şeklinde konuştu.