İlk olarak MHP Trabzon İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Şenel, burada düzenlediği basın toplantısında, Bingöl-Erzurum karayolunda teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polislerden Ümit Yıldırım'ın cenazesinin Trabzon'a getirilişinde yaşanan olaylara değindi.

Hassasiyetlerin dile getirilmesi için Trabzon'a geldiğini belirten Şenel,

"Burada iki husus var. Bunlardan birisi ülkemizin uzun zamandan beri yaşadığı terör hadisesi. İkinci yönü ise her ne kadar yaşandığı atmosfer üzücü bir ortamda gerçekleşmişse de arkadaşlarımızdan Nursen hanımın uğradığı şiddettir" dedi.

Yaşanan olayda darp edildiği belirtilen Nursen Yetimoğlu'nun, MHP Trabzon İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu ifade eden Şenel, şöyle devam etti:

"İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyemiz Nursen Yetimoğlu hanımefendinin Trabzonlu şehidimiz Ümit Yıldırım kardeşimizin cenazesinin havalanına geldiği sırada yaşanan üzücü bir olay var. Nursel hanım orada son derece insani ve anne yüreğiyle şehit annesinin feryatlarına tepkisiz kalamamış, şehidimizin annesi

'beni artık kim arayacak-' diye haykırdığında kendisini kaybetmiş, orada bir anne olarak acısını dile getirmeye çalışmıştır. Ama maalesef onun bu ifadesi orada bulunan ve kim olduğunu bilmediğimiz kişiler tarafından şiddetle karşılık bulmuştur. Arkadaşımız darp edilmiş, tekme tokat dövülmüştür. Bunu kim yapmış olursa olsun insan hakları ihlalidir. Artan gerginliğin de bir ifadesidir bu. İnsanlarımızın artık bu kadar insani bir feryada dahi tahammülü kalmamıştır."

-"Hiç kimse parti üzerine bu olayı yüklemesin"-

Şenel, düzenlediği basın toplantısının ardından Nursen Yetimoğlu'nun Sezai Uzay Caddesi'ndeki evine giderek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Olayın ardından tedavi gördüğünü ve yatağından çıkamadığını ifade eden Yetimoğlu ise "Ben şu anda beyin sarsıntısı geçiriyorum ve sürekli iğne vuruluyorum. Ben oraya tek başıma anne olarak, acıları paylaşmak için gittim. Hiç kimse parti üzerine bu olayı yüklemesin, ben oraya bayrağımla tek başıma gittim. Evlat acısının ne demek olduğunu çok iyi bilen birisi olarak gittim. Ben asker kızıyım, vatanıma milletime bağlı biriyim" diye konuştu.