KORAY AYDIN BELEDİYE BAŞKANINA ŞOK SÖZLER

Trabzon'un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, MHP Genel Başkanlığı’na aday olan Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın genel başkanlığa seçilememesi nedeniyle partisinden istifa ettiğini açıklasıyla ilgili soruya cevap veren Koray Aydın, "O yalancı ve riyakar. Ben onunla istifadan bir gün önce konuştum. Sonra İl Başkanımız konuştu. Bize böyle birşey yapmacağını söyledi. Fakat bir gün sonra çıktı bu açıklamayı yaptı. İlk Şalpazarı belediye başkanı adayımızı açıklayacağız. Aslında biz onu bir yıl önce partiden ihraç etmeliydik. Bana bu konuda talep geldi. Ben kabul etmedim. Hata ettim" dedi.

NE DEMİŞTİ?

Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz Belediye Başkanlığı makamında yaptığı basın açıklamasında şunları söylemişti; “29 Mart 2009 yerel seçimleri sonrasında MHP rozetimi bir kenara bırakarak herkesin belediye başkanı olmaya çalıştım. Kapımızı herkese açtık. Bundan sonra bağımsız olarak daha iyi hizmet edeceğimi düşünerek istifa ediyorum. Koray Aydın’ın genel başkan seçilememesi hepimizi üzdü. Demokrat Parti’den gelen bir ailenin evladıyız, sorumluluklarımızı biliriz."

Koray Aydın'un konuşmasından satır başları;

* İlkleri hep Trabzon'da yaşadım.  İlk vekilliğimi de burda tattım. Daha sonra üniversiteyi bitirip Ankara'ya gittim. Ankara'da 80 sonrasınıda siyasetin savrulduğu dönemde hep elimi taşın altına koydum.

* O dönemlere oykluk dönemler derim. MHP açısından da yokluk dönemiydi.

* O yılların benim hayatımın şekillenmesinde biçimlenmesinde çok büyük katkısı oldu.

* Başbuğ'dan çok şey öğrendim. Sonra Başbuğu'muzu kaybettik.

* Ben hep sıra dışı işler yaptım. (Ezan okunurken konuşmayı bıraktı)


* Başbuğ'umuzu kaybettikten sonraki ilk kongrede ben yine sıradışı bir iş yaptım. Çıktım, kimin yanında olduğumu televizyonlarda ilan ettim.

* O zaman bana dostlarım, "Senin siyasi hayatın bitti" dediklerinde ben de onlara , "Ben gelecek hesabı yaparak karar vereremem, farkedelimki siyasi hayatım bitesede ben doğru olanı yaptım" dedim. Ve gereğini yaptım..


* Şu andaki süreci görünce, o zamanki dik duruşumun, görev içerisinde fikrimin dik duruşumu göstererek ne anlama geldiğini anladım.

* O dönem MHP iktidar oldu, vekil oldum, bakan oldum. 2,5 ay sonra deprem oldu. Daha koltuğumu bile ısıtmamıştım. Türkiye yerle bir oldu. öyle bir tablo ortaya çıktı ki; herkes umutsuzluk saçıyordu.
Herkes gelecekle ilgili karanlık tablo çiziyordu.

* Yine bir ilk yaptım. Yine sıra dışı bir iş yaptım. Ben açıkta kalan yüzbinlerce insanı hepsini geçici barınma yerlerinde ikamet edecem. 30 gün içinde hemde.

* Herkes beni hedef alduı ama o dönem ben bunu başardım.

* Yüce Divan'da bütün tutanakları gördüm. Herkes korkarak, tırsarak savunma yaparak ben dik durdum.

* Ben dik durdum.

* Beni o dönem Hasan Fehmi Güneş aradı. Bana dediki; Sayın bakanım sizi izledim. Siz hiçbir siyasetçinin yapacağı işi yaptınız. Siz o kadar vekili ellerinde olan, MİT, diğer kurumlar ellerinde olmasına rağmen mecliste hepsine kafa tuttun" 

* Yüce Divan'ın her duruşmasında, meramını anlatan bir ifadeyle orada mücadelemi sürdürdüm. Avukatım benim konuşmama ç.ok karşıydı. "Alttan al biraz" derdi. Zaman zaman da konuşmim diye alttan bacamı cimciklerdi. 

* Ve ben yine sıra dışı bir şeye şahit oldum. Salonun dışına çıktığımda beni şu pankart karşıladı, "İşte ülkcücü duruş hesap verdi kuruş kuruş" O pankartta yazılanın ne anlama geldiğini bugün tekrar anlattım. 

* Şimdide aynı dik duruşu sergiledim. Şimdide genel başkanlığa aday oldum. Kimse bunu, "Koray Aydın'ın hırsı" olarak görmesin. 3 çocuğumun üzerine yemin ederimki ben "Ülkemin bu karanlığa giden" durumunu gördüğüm için bu yarışa girdim. Türk-İslam referansı diyerek milletinin önüne yeni bir proje koyduk. Bunu milletimiz benimsedi.

*Benim gezilerim seçim gezilerine döndü. Vatandaşımızın geleceğe umutlandığı bir sürece dönüştü. Ve MHP'nin dışındaki bütün siyasi partilerin de umudu oldu. Bu bir taban hareketiydi.

* Bu taban hareketi tutmuştur. Bunu yürütenin kim olduğunun zerre kadar önemi yoktur. Türkiye'nin bugünkü şartları MHP'ye tarihi sorumluluk yüklüyor. Türkiye öyle bir belaya gidiyorki; siyasi iktidar riyakarlık yaparak sürekli milletin kafasını karıştırarak Türkiye'ye felakete sürükleniyor.

* Şimdide buyurmuş uçakta "Valiler seçimle gelecek" diye gevelemiş.  Yahu ağzında ne geveliyorsun. Ne yapacaksan yap. Kıvrarak, sağa sola yaparak neden milletten aslında ne yapacağını gizliyorsun Çık adam gibi söyle.

* Benim aldığım oy detseğin ölçüsü değildir.

* Siz Trabzonlu hemşerilerim dimdik durup bana destek verdiniz. Hepinize teşekkür etmek için burada sizlerle buluştuk. Hespa yapmadan kişisel hırslarla değil doğrunun etrafında buluşarak bu desteği verdiniz.
Bu destek hayatımda en önemli anılardan biri olacak kalacaktır.

* Ben gelecek hesabı yaparak adım atmadım hiç... Ben bir mücadele adamı olarak, mücadeleme her alanda her mevkide devam edeceğim. Ben kongre sonuçlarına da saygılı bir insanım.

* Kimse benden başka bir anlayış beklemesin. Ben bu hareketin içinde yetişmiş bir insan olarak., asla çiban başı olmam.

* Konuşmam söylemem. Bağrıma taş basar susarım. Çünkü önümüzde yerel seçim var.

* Trabzon belediyecilik olarak çok şanslı değil. Başkanları başarılı bulmuyorum. Başarısız buluyorum. MHP'nin kadrolarının çıkaracağı iyi adaylarla milletimizden belediyeleri isteyeceğiz.

* Sizi bir kere daha minnet ve şükranla selamlıyorum. Allah'a emanet olun...

Konuşma sona erdi.

(partililer Koray Aydın'ı ayakta alkışladı)


Partililer sırayla Koray Aydın'ı kucaklayarak tebrik ediyor. Fotoğraf çektirenler de var.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 4 Kasım’da yapılan Kurultayı’nda genel başkanlık için yarışan ancak Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı seçimi kaybeden MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, kurultay sonrası ilk kez memleketi Trabzon'a geldi.

Trabzon Havalimanı'nda MHP İl Başkanı Muammer Demeli ve kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Aydın, ardından konvoy eşliğinde Trabzon MHP İl Başkanlığı'na geldi. Aydın, parti binasında partililerle bir araya gelirken, toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.