TRABZON’DA MHP’Lİ BAŞKAN, BAKAN SOYLU’DAN
ÖNCE ÖZÜR DİLEDİ, SONRA SÖZ VERDİ… 


61SAAT HABER SERVİSİ - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 Nisan’da Anayasa Değişikliği için yapılacak referandum çalışmaları nedeniyle bulunduğu seçim bölgesi Trabzon’da Şalpazarı İlçesinde vatandaşlarla buluştu. Bakan Soylu’ya Şalpazarı ziyaretinde AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ve AK Parti İl Başkanı Haydar Revi eşlik etti. Bakan Soylu’yu Şapazarı ilçe girişinde Belediye Başkanı Refik Kurukız ve vatandaşlar karşıladı. Burada esnafla ve vatandaşla tokalaşan Bakan Soylu, ardından yürüyerek halka hitap edeceği alana gitti. Bakan Soylu, burada vatandaşların yoğun sevgi seliyle karşılaşırken ilçenin belediye hoparlörlerinden de Bakan Soylu’nun ilçeye giriş yaptığı anons edildi. 
Programda konuşan MHP’li Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Bakan Soylu’ya, “Cumhuriyet tarihinin en kudretli bakanı, Türk düşmanlarının korkulu rüyası Şalpazarı’na güzel insanların ülkesine, Çepni yurduna hoş geldiniz” diyerek hitap etti. 
BAŞKAN KURUKIZ, ÖZÜR DİLEDİ… 
Kurukız, “Bugün 3 tane cenazemiz var. Onlara rahmet diliyorum yaratanımızdan, yakınlarımıza baş sağlığı diliyorum. Bu meydan gümbür gümbür dolacaktı. Sayın Bakanımdan ve kıymetli büyüklerimden özür diliyorum. Ama kadere yapılacak bir şey yok. Fakat Şalpazarı onları onurlandıracak, başkanım yüzde 90-95 dedi bende diyorum ki inşallah, “Tamamına talibimiz” Trabzon için ülkemiz için… 
15 Temmuz gördü bu meydan. 15 Temmuz gecesi burada toplandık. Parti binasını birlikte açtık. Şalpazarılı’lara birlikte seslendik. Şalpazarı Belediyesinin meclis kararı ile bu meydanın adı 15 Temmuz Şehitler Meydanı olarak değiştirildi. Şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Bugün referandum için burada toplandık. Ben 1 ay öncesinden karşı meydana pankart açtım. Beni bazı hayırcılar, bazı sevdiklerimizi eleştirdi. Diyorlar ki niçin ‘Evet’ niçin evet olur mu, ilçem için ‘evet’, ülkem için evet. Almanya, Hollanda, Belçika, Okyanus ötesi, Türk düşmanları hayır diyorsa, Türk milliyetçileri evet diyor. Şalpazarı ‘evet’ diyor. Sayın Bakanımıza buradan söz veriyorum, kapı kapı gezip ‘hayır’ diyenleri de tamamını Şalpazarı evet demek için çalışacağız. Yüzde 95’e çıkarmak için Şalpazarlılara güveniyorum” dedi. 
CORA: BAKANIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ
Bakan Soylu’dan aldığı sözü de dile getiren Başkan Kırukız, “Sayın Bakanım Şalpazarlılar bir şey istiyor. Şalpazarlılara Yüksek Okul sözünü sayın bakanımdan aldım, hayırlı olsun diliyorum” dedi. 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Şalpazarı’ndan kendisine rekor sözü verdik. Yüzde 95 dedik Yüzde 100 diyenlere de açık çek veriyoruz. Bazı yerlerde sandıkları patlatacağız. Eğer ziyaret ettiğimiz yerlerde köylerde söyledik. Yüzde 95’in üzerinde olan yerlerimiz var. Burada yüzde yüz çıksın ne istiyorsanız yapalım, açık çek verip elimizi güçlendireceğiz. Söz vermediğimiz halde yapacağımız çok iş vardır. 
Güçlü bir yönetimin olacağı dışardan kavgaların olmayacağı yep yeni bir hükümet modeli gerçekleştireceğiz. Seçime kadar her birinize görevler düşünüyor. Gece gündüz demeden kapı kapı dolaşarak güzel bir sonucu Trabzon’un her tarafında gerçekleştireceğiz. Bakanımızın yaptığı bu mücadeleye kararlı duruşa, terörle mücadeleye bakıyoruz ulusal medyadan bazı köşe yazarları eleştirmeye çalışıyor. Trabzon olarak bakanımızın da ülkemizin de yanında olacağız. Birlik ve beraberliğimizi göstereceğiz” diye konuştu.