Trabzon’un Merkez köy ve mahallelerinde seçmenlere hitap eden Dr. Hüseyin Örs, 7 Haziran sonrası sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Örs yaptığı konuşmada “Şimdi süreci iyi okumak ve değerlendirmek gerekir. Tabi iyi de anlatmak. Biz de sahadayız ve halkımıza gerçekleri, olan biteni anlatıyoruz. 7 Haziran akşamı ilk erken seçim sözünü telaffuz eden Sayın Başbakan Davutoğlu’dur. Ak Parti Genel merkezindeki balkon konuşmasında teşkilatlarına erken seçime hazır olan mesajını veren Sayın Başbakan’dır. Daha sonra Genel Başkanımız Sayın Devlet Bey, tabiri caizse bu resti görmüş ve olabilecek koalisyon ihtimallerini sıralayarak, bunlar olmazsa; erken seçim demiştir.” dedi.

MHP Trabzon Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs, erken seçim kararını 7 Haziran akşamı Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığını iddia ederek “Ülkeyi erken seçime getirme kararı 7 Haziran akşamı alınmıştı zaten. Kim almıştı bu kararı? Sayın Cumhurbaşkanı. Sonrasındaki koalisyon kurma görüşmelerinin trafiğini iyi analiz etmek gerekir. CHP ile yapılan ve günlerce devam eden “kurarmış gibi yap panba!” görüşmeleri ve nihayetinde partimize yapılan “geçerken uğradık”  ziyareti. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı koalisyon kurulmasına ilk akşamdan karşıydı ve seçim yapılmasında ısrarcıydı. Sayın Başbakan’ın bu konuda iyi niyetli girişimlerde bulunsa bile Sayın Cumhurbaşkanı’nı aşamadı.” dedi.

MHP Adayı Örs, konuşmasının son bölümünde Ak Parti’li Bülent Arınç’ın açıklamalarını hatırlatarak şöyle dedi: “Ak Parti’nin propaganda birimi Ak troller, koalisyonu MHP kurdurmadı algısı yaratmak için ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar Sayın Bülent Arınç bu sürece son noktayı koymuştur. Ne dedi Sayın Arınç: “Dört günde kırlangıç bile yuvasını yapar. Bu hükümet kurulabilir miydi, kurulabilirdi, kurabilirdik. Ha kurulmadı. Kurulamamasının sorumlusu kim tartışmasına girmem“ diyerek üstü kapalı da olsa Cumhurbaşkanı’nı işaret etmiştir.”