61SAAT HABER SERVİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi kongreleri Sürmene’de start aldı. Sürmene İlçe kongresine MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Yardımcıları, Muhammet Erkan, Oktay Kaplan, MHP Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar, MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Bakan adayı Hüseyin Örs, meclis üyeleri Ali Sağır, Davut Çakıroğlu, Derviş Köz, İsmail İnan ve çok sayıda partili katıldı.

Yoğun katılımın gerçekleştiği kongrede mevcut Sürmene MHP İlçe Başkanı Hamit Küçükali aday olmazken yönetimindeki Coşkun Emirzat tek aday olarak seçime girdi ve Sürmene MHP’nin yeni ilçe başkanı seçildi.

Genel kurulda konuşan MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Örs Ak Parti’yi Sürmene’ye verdiği sözü yerine getirmemekle suçladı.

KEŞKE TERSANESİ OLAN BİR SÜRMENE’YE GELMİŞ OLSAYDIK

Örs 30 Mart yerel seçimlerinde teşkilatlardaki partililerin kendisine büyük destek olduğunu belirterek kürsüden helallik istedi. Örs şöyle devam etti. 2015 yılı Türkiye’nin geleceğinin tayin olacağı bir yıldır. Bugün burada görüyorum ki değerli dava arkadaşlarımız burada. Genel Başkanımız diyor ki tek çare MHP, O mesajdan aldığımız kuvvetle güçle, 2015 seçimlerinde partimizin bayrağını daha yukarlıra çıkarmak için sizlerin bizlerin görevini yerine getireceğine inancçım tamdı.
Trabzon’da yerel seçimlerde iki parti yarıştırdılar, CHP ile AK Parti. Böyle bir algı yarattılar. Ama MHP aslanlar gibi gereğini yaptı. 18 ilçenin 11’inde meclis üyesi aldı. 40 tane MHP’li meclis üyesi var ama CHP’nin 23 meclis üyesi var.

Akyazı stadyumuna Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesine karşı dik duran meclisteki en etkili partidir MHP.
Ortahisar’da çok kıymatli 7 arkadaşımız var belediyeye kök söktürüyor.

Belediye seçimlerinden sonra Trabzon’da bir yetki karmaşabı vardır. Gidiyor halkılız yok oraya Ortahibar, Buraya Büyükşehir bakıyor diyorlar. Yerel yönetimler daha doğru dürüst çalışmıyor. Trabzonlu vatandaşlarımız millet ciddiye almayanlara verdiği süre dolmak üzere. 2015 yılındaki genel seçimlerin sonucu onlara milletin verdiği cevabı gösterecektir.
Sürmene’ye gelirken, girerken pidenin ve bıçağın yurduna geldik diyoruz. Evet bu iki markası Sürmene için çok önemli.  Sürmene’ye girdiğimizde, Tersanenesinde 5 bin kişinin çalıştığı Sürmene’ye geldik diyebilseydik. Böyle söz vermediler mi? Hepinizi saygılma selamlıyor sandıkda bunlara gereken dersi vereceğinize inanıyorum.

BU DAVADAN HİÇ VAZGEÇMEDİK

Divan başkanı Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar olağan genel kurulda açılış konuşmasını yaptı.
Bekar Sürmene’nin kendi çinde tarihi bir günü yaşadığını belirterek ‘Bu dava 1966’da MHP ünvanını aldığı Adana kongresi ile başlayan bir süreci Türk Milleti önüne getirnmiştir. Geçmişte bu davanın öncülüğünü yapanlar tabutluklarda, zindanlarda, mahkeme koridorlarında zulme tabi tutuldular Ama onlar iman ettikeri davalarından asla taviz vermediler.
70’li yılların Türk Milleti yok etmek kaynaklı plan ve projelere karşı Türk gençilğini yeniden teşkilatlandıran, milli uyanışı yeniden dizayn eden, ocaklardan başlayan bir eğitimle gün yüzüne taşımış ülkücülerin Türk siyasi hayatının başbuğu genç teğmen cennet Mekan Başbuğ Türkeş’tir. Mekanı cennet olsun. Bu gün burda o günkü ruhu diri tutan sizlere teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun’ ifadelerini kullandı.

KÜRDİSTAN VARDIR DİYENE SUSAN TBMM VİCDANI İNCİLMİŞTİR
TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru ise konuşmasında TBMM’yi hedef  alarak ‘1908’de başlayan partileşme olayı bugne kadar gelmiştir. Bugün demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından diye nitelediğimiz partilen yasamayı, kanun yapmayı oluşturuyor. İnsanların mutlu hayat emin bir hayat sürmeleri için orada hazırlanan kanunları halka sunuyorlar.
Fakat bugün Türkiye’de karartılan bir medya, kararan beyinler var.  Milliyetçilik ötekileştirmek gibi algalınyor ama milliyetçilik Cumhuriyeti kuran felsefenin adıdır. Bir mihenk taşıdır.
Bugün Türk Millieti derseniz ayrıcalık olur diyenlerle karşı karşıyayız. Bugün TBMM’de Kürdistan var diyenleri bugün Türk millet hayretle izliyorum.
TBMM’nin vicdanı incilmiştir. Kürdistan vasfı ile beraber ortaya çıkan bir milletvekine yaptırım uygulamazsanız sez görevinizi yerine getirmiyorsunuz demektir’ şeklinde konuştu.

PARTİMİZ FUKARALIK İÇİNDE

Trabzon eski Tabib Odası Başkanı ve Milletvekili adayı Dr. Ahmet Ömeroğlu ise konuşmasında parti içinde özeleştiri yaparak ‘Bugün bölünmüş yol yapıyorlar. Ne demek bölünmüş yol. Dmek ki yol var onlar bölüyorlar.
Hala vatandaşlarımız uzak duruyorlar. Az önce partimizin bütçesi okunduğunda görüyorim ki fukaralık içindeyiz. İşadamlarımız bizlere sahip çıkmıyor. En çok sahip çıkması gereken onlar. Bir gün onlar da bu davanın bu ülkeye ihtiyacı olduğunu onlarda görecekler. Gönül isterdi ki bugün yoksulluk içinde siyaset yapan ülküdaşlarımızın çok farkıl şekilde siyaset yapmasını isterdik ama yapamadılar.’ Ifadelerini kullandı.

ESKİ VE YENİ BAŞKAN NELER SÖYLEDİ
Sürmene İlçe başkanlığı görevini bırakan Hamit Küçükali genel kurulda kısa bir konuşma yaparak  görevde olduğu süreç içinde iki genel iki yerel seçim geçirdiğini ve iki seçimde de oylarını arttırarak yerelde de ilk kez meclis üyesi alarak gururlandığıın  Bu bir nöbet değişimidir. 2015 seçimlerine iyi bir şekilde geçeceğini ümit ediyor şimdiden seçilecek başkan ve yönetimin tebrik ediyorum. Tek listeli seçimde Sürmene’nin yeni ilçe başkanı seçilen Coşkun Emirzat’da konuşmasında  şu ifadeleri kullandı: Daha güçlü bir Türkiye, daha müreffeh bir devlet ancak MHP iktidarı ile müreeffeh olacaktır. 44 yol önce yola çıktığımızda önümüzde koyduğumuz değerler geçerli ve gerçekçidir. Bugün burada bizleri bölmeye çalışanlara inat. Manevi değerlerimizi siyaset malzemesi yapanlara inat, bayrağımızı gönderden indirmek isteyenlere inat bugün burada tek vücuduz.
Bizim sevdamız Türkiyedir, Bizim sevdamız Türk Milletidir. Türk Milleti bugün sıkıntılıdır. Ülkemiz keskin bir virajdadır. Önümüzdeki tehlike büyüktür. Barışmak, kucaklaşmak isteyen tüm değerlerimize tüm vatandaşlarımıza kucağımız açıyoruz. MHP Sürmene İlçe yönetimi olarak önce ülkem, sonra partim sonra da biz diyerek çalışacağız. Sürmene olarak sağduyuyu elimizden bırakmayarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz’

BASKI İLE DEĞİL KANAAT ÖNDERLERİ İLE BELİRLEDİK
MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli konuşmasında partinin eski yönticileri ile kucaklaşmanın mutluluğunu yaşayarak ‘Bugün buradaki birliktelik MHP iktidarının habercisidir. 30 Mart yerel seçimlerinde Trabzon’da ana muhalefet partisi olduk. Bu yetmedi. Biz Trabzon’da birinci parti olacağız. Bunun için yeniden ypılandırma adı altında bir çalışma başlattık. İl teşkilatımızda bunu gerçekleştirdik. Partimizde tvan ile tavanı orta noktada buluşturduk. Kısacası enerji ile tecrübayı buluşturduk. MHP’nin 2015 seçimlerinde birinci parti olmak için bunun şart olduğunu gördük. Kimse üzerinde baskı yapmadık. Kanaat önderleri ile görüşerek adaylarımızı belirledik. Şimdi birlik beraberlik vaktidir. Şimdi hepimizin 2015’te partimizi birinci parti yapmak için harekete gçeme zamanıdır. Size güvecim tamdır. Allah yardımcımız olsun” dedi.

OLAĞAN GENEL KURULDA TEŞKİLATLARA MESAJ VEREN VE İKTİDARI ÇOK AĞIR SÖZLERLE
ELEŞTİREN KORAY AYDIN’IN AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN




İlçe Başkanı Coşkun Emirza’nın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;