MHP Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Çelenk, 15 temmuz darbe girişimine karşı gösterilen milli mücadelenin anlamı olarak Boztepe’ye dev bayrağın dikilmesini istedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu göreve çağıran Çelenk şu açıklamlara yer verdi;

Ülkemiz son yıllarda zaten birçok sıkıntı ile boğuşurken; bunların üzerine birde 15 Temmuz darbe girişimi eklenince, millet olarak gerçekten zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Bu sıkıntılı süreci çok şükür ki; Milletimizin sağduyulu ve dik duruşu ile ile en az hasarla atlatmaktayız. Bu dönemde görüldü ki; zor zamanlarda birlik ve beraberlik duygusu Türk milletinin en güzel özelliği olmuştur. Milletimiz darbeci zihniyete karşı sokakları ve evleri bayraklarla donatmış, bu dik duruşu ile dosta güven, düşmana korku salmıştır. 

               Bu bağlamda Milletimizin sesi olan Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler; Trabzon’umuzun en güzel ve görkemli yeri olan Boztepe’deki  ‘’TRABZON’’  yazısının yanına, şehrin her yerinden görülebilecek büyük bir Türk bayrağı konulmasını istiyoruz. Yer yüzünün en güzel bayrağı olan ve rengini Şehitlerimizin kanından alan bu kutsal bayrak, elbette ki Trabzon’un en güzel yerinde dalgalanmayı haketmektedir. Son zamanlarda hiç alışık olmadığımız şekilde şehrimizin terör olaylarıyla anılmaya başladığı bu günlerde; bu bayrağın oraya dikilmesi bu alçak teröristlere ve onların arkasındaki güçlere en güzel cevap olacaktır. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU’ndan Trabzonlular adına bunu istemekteyiz. Eğer bu isteğimiz gerçekleştirilemeyecekse; bizler Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Teşkilatı olarak bu Bayrak direğini oraya dikmeye ve Şanlı Bayrağımızı orada dalgalandırmaya talibiz. Milletimiz adına bunu bir görev olarak görmekteyiz.