Eski İl Başkanı Muammer Demeli yaptığı açıklamada referandumda ‘Hayır’ oyu vereceğini söylerken İl Başkanı Nihat Birinci, MHP’nin tavrının ‘Evet’ olacağını söyledi. Birinci Demeli’ye bugün cevap verecek.

YENİ anayasa maddelerinin mecliste kabulü ile MHP kanadında farklı sesler yükselmesine neden oldu. MHP Trabzon Eski İl Başkanı Muammer Demeli yaptığı açıklamada referandumda ‘hayır’ oyu vereceğini ve bununla da kalmayıp, kapı kapı gezip, başkanlık sisteminin Türkiye’yi getireceği karanlık kuyuyu herkese anlatacağını ifade etti.

Türk seçmeninde bir bozkurt ihyası olduğunu, kesinlikle kimsenin boyunduruğu altına girmeyeceğini söyleyen Demeli, “Buradan hodri meydan diyorum, MHP’li, AK Partili kim olursa olsun. Gelsin benimle bir TV programına katılsın. Ben dersime çalıştım gelsin beni ‘evet’e’ ikna etsin. Başkanlık sistemiyle gelecek federasyon yapısı ve eyaletleri. Yerel yönetimler yasası ile ülkenin nasıl bölüneceğini. Hepsini konuşalım. Vekil ise vekil il başkanı ise il başkanı. Hepsi ile madde madde tartışalım.” şeklinde konuştu. 

MHP Trabzon Eski İl Başkanı Muammer Demeli’nin açıklamalarından sonra MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci bugün Demeli’ye geniş çaplı bir basın açıklaması ile cevap vereceğini duyurdu.  Bilindiği üzere Birinci, Genel Merkez’in genel tavrı doğrultusunda hareket edeceğini belirtmiş ve ‘evet’ oyu kullanacaklarını ifade etmişti.