Başbakan Binali Yıldırım, Meclis'te görüşülen ve tartışma yaratan cinsel istismar yasa teklifi için, "Tamamen gerçek dışı bir iftiradır. Bu bir tecavüze af değildir" demesine karşın büyük tepkilere neden oldu.

MHP Trabzon Kadın Kolları'ndan yasa teklifi ile ilgili olarak sert açıklamalara yer verildi.

Başkan Gülen Demir yaptığı açıklama şü ifadelere yer verilmiştir; 


17 Kasım 2016 günü Millet iradesinin tecelli yeri olan TBMM’nde çıkarılmaya çalışılan ve tecavüzcülere af getiren kanun tasarısı; sadece biz kadınlarda değil, Toplumun tamamında infiale yol açmıştır. Bu kanun önergesini veren milletvekillerinin de birer baba veya anne olduğu düşünüldüğünde şaşkınlığımız ve kızgınlığımız kat kat artmaktadır. Hangi akla hizmet ettiğini anlayamadığımız bu kanun maddesi gece yarısı meclisten geçirilmeye çalışılmış; fakat muhalefet partilerinin müdahalesiyle oylaması 22 Kasım Salı gününe bırakılmıştır.
               
Tecavüz ve taciz olaylarının çokça arttığı bu günlerde, böyle bir kanun maddesinin çıkarılmaya çalışılması hangi akılla izah edilebilir. Zaten Devlet olarak çocuklarımızı taciz ve tecavüzlerden yeterince koruyamıyoruz. Şu an sokakta gezen hastalıklı bu kişilerin arasına bir de afla çıkacak olan bu sapıklar eklenince; çocuklarımızın sokağa nasıl çıkacağı herkesin merak konusudur.

Milletin namus ve şerefini korumak; öncelikle seçilmiş Milletvekillerinin görevidir. Bu kanun tasarısını hazırlayan Milletvekilleri, derhal tekliflerini geri çekmeli ve bütün çocuklarımız adına kamuoyundan özür dilemelidirler. Aksi halde o kanunu getirmeye çalışan zihniyeti ALLAH bile affetmeyecektir''