61SAAT HABER SERVİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi, (MHP) Trabzon İl Teşkilatının istifasının ardından yeniden görevlendirilen İl Bsaşkanı Muammer Demeli, yeni yönetimi MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın da katıldığı toplantıda tanıttı. 

Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına yeni oluşturulan il yönetiminin tümü katılırken burada ilk olarak Demeli bir konuşma yaptı.
Demeli, 20 gün önce istifa ettiğine dikkat  çekerek, “Bunu yaparken tek bir amacımız tek bir gayemiz vardı. Milliyetçi Hareket Partisini Trabzon’da birinci parti Türkiye’de iktidar yapmaktır. Hepinizin malumu MHP Trabzon’da 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Ana Muhalfet partisi konumuna geldi. Belediye meclisinde 100 bin belediye başkanlığında 110 bin oy aldık” dedi.

10-15 BİN OY EKLERSEK 2. MİLLETVEKİLİ ÇIKARABİLİRİZ

Demeli, şu şekilde devam etti:
“Siyasi bilimcilerin büyükşehirlerde alınan oy baz alındığında 10-15 bin oy eklersek 2 milletvekili çıkarmak MHP için hiç de zor olmayan bir durum olduğunu gördük. Mahalli idareler seçimlerinde 11 tane arkadaşımız belediye meclis üyeliği ve belediye başkanlığı için istifa ettiler. Biz de bunların istifasına saygı duyduk kabul ettik. 2 tanesi hariç hepsi belediye meclis üyesi veya belediye başkanı seçildiler.  İlerleyen süreçte MHP’de zaafiyet görüldü.

FEDAKARLIK YAPTIK
Yapabileceğimiz en iyi şeyin bir fedakarlık, bir ağabeylik, büyüklük yapmamız gerektiğini fark ettik. İl teşkilatı olarak bizler istifa ederek yeniden yapılandırmanın yolunu açalım dedik. Bu düşüncemizi kiminle paylaşmışsak yapılan hareketin ulvi büyük bir hareket olduğunu gördük. Biz tek düşüncemiz, 2015 genel seçimlerinde MHP’nin Trabzon’da güçlü bir yönetim kadro ile seçime gitmesi düşüncesiydi.
Biz bunu genel merkezimizle paylaştık. Genel merkezden MYK üyelerinin hemen hepsi genel başkan yardımcılarının hepsi bizi aradı önce niyetimizi sordu. Keşke bütün il yönetimleri sizin yaptdığımızı yapabilseydi dediler. Biz genel merkezin önüne açtık. Niyetimiz gerçekten çok halisti”

BİZİMLE GECE GÜNDÜZ KOŞAN ARKADAŞLARI SEÇTİK
Genel Merkezin, il başkanlığı için takdiri kendinden yana kullandığına dikkat çeken Demeli, “Genel merkezin takdiri bize oldu. Bütün herkese teşekkür ediyorum. Biz bu yönetimin siz değerli kardeşlerimi, arkadaşlarımı, ülküdaşlarım ve dava adamlarını sıradan bulmadık. 30 Mart mahalli idareler seçimlerinde bizimle gece gündüz koşan, sabah namazı kalkıp, esnafla muhabbete giden arkadaşlarımızı o zaman hep not ettik.

İşte MHP’nin geleceği bunlar. MHP’nin ilerde var olması gereken arkadaşlarım dava adamları, ülküdaşlar bozkurtlar bunlar dedim. Bugün bu yönetimi oluşturduk. Arkadaşlarım bir çoğu 70 ila 72 doğumlu arası. 20 yaşında, üniversitede okuyan arkadaşlarımız var. Öyle güçlü bir yönetim oluşturduk ki, öyle güçlü yönetim ile sahaya ineceğiz ki bütün siyasi partiler bizi izlemeye devam edecekler. Bizim nasıl bir yönetim olduğumuzu görecekler” diye konuştu.

TÜRKİYE BÜYÜK ZAAF ALTINDA
Deneli’nin ardından konuşan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ise, yaklaşık 8,5 ay sonra milletvekilliği seçimleri yapılacağına dikkat çekerek, ,”Bu seçimin yapılacağı süre dikkate alındığında bu önümüzde ki süre çok iyi şekilde değerlendirilmesi gereken bir süredir. Türkiye’nin şartları içinde bulunuduğu durum herkesi yapacağının maksimumunu yapması için zorlamakta. Türkiye ateş çemberinin içerisinde. Herşey çok hızlı gerçekleşiyor. Daha dün vesvese yapılıyor denilen konular bir bir hayata geçiyor.
Bugün Türkiye’nin doğusundaa PKK Kaymakım atıyor, vergi topluyor. Kolluk kuvvetlerini onlar oluşturdu. Okulları yakıyorlar, zaman zaman bayrağımızı yakıyorlar. Bütün bu olup bitenlere vurdum duymazlık, her şeyi çözüme bağlayarak adeta Türkiye’nin ana hatlarında sıkılması gereken vidalarını gevşeten tutumla karşı karşıyayız” diye konuştu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HARAÇ ÖDEDİ İDDİASI
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyük bir zaaf altında olduğunu ileri süren Aydın, “Elbette 49 rdehinenin serbest bırakılmasından biz de mutluluk duyduk. Ailelerinin sevincine ortak olduk. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük zaaf altında. Orta Doğu bataklığına saplandıklarını kendileri de kabul ediyor. 49 rehineyi kurtarmak için Türkiye Cumuhuriyeti haraç ödedi. Ankara’da bulunan herkes bunu biliyor. Üstüne ilave olarak 100 civarında hapiste olan IŞID Militanları serbest kaldı. Belki de Türkiye Cumhiuriyetini devleti tarihinde utanç olarak kalacak. Beceriksizlikle kendi teslim etitği rehineleri parayla geri aldı” dedi.

YALAN,, RİYAKAR, GIYBET...
Aydın, AK Parti iktidarı döneminde en ağır yozlaşmayı dini değerler üzerinden yaşandığını ileri sürerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
Bu iktidar döneminde en ağır yozlaşmayı dini değerler üzerinde yaşıyoruz. Türk miletinin dini değerleri aşındırılıyor, yozlaştırılıyor. Yalan, riyakarlık, gıybet, herşeyden evvel hırsızlık yapmak meşru oldu. Böyle bir Türkiye manzarası var. Dinimize ve islamiyete yapılccak en büyük kötülük bunlardır.

NİCE GÜÇLÜ GÖRÜNENLERİN HAZİN SONLARI
Karşımızda haram para üzerine kurulmuş güçlü bir imparatorluk var. 4 tane bakanla ilgili bir sürü iddialar oldu. Hala bunları soruşturan Türkiye yok. Mecliste kurulan komisyonu attılar bir kenara unutturarak konuşturmayarak büyük hırsızlığı kapatma çabası içindeler. Bunun hesabını verecekler. Tarih nice güçlü görünenlerin hazin sonlarını hep yaşattı. Biz de tarihte bunları okuduk”

Önümüzde ki seçimlerde Trabzon’da yakın hedef olarak 2. Milletvekilliğini gördüklerini kaydeden Aydın, “Trabzon’da yakın hedef olarak görünen, ikinci milletvekililğini MHP’nin alabileceği bir zeminin genişletilerek hayata geçirilmesi için idealist karar aldık. Bu şehri beklenti, hırslardan arındırılmış aklın önderliğinde MHP’nin Trabzon’da daha da kökleşmesi için atılmış ciddi adımdır, bu yeniden yapılandırmadır. Bu devam edecektir etmelidir. Çünkü 8,5 ay sonra yapılacak seçim Türkiye’nin geleceğini belirleyecek.

MHP GÜÇLÜ BİR İKTİDAR ORTAĞI OLABİLİR

MHP’nin oylarının bütün Türkiye’ye çok dengeli bir şekilde dağıldığını görüyoruz. Oylarımız her ilde azıcık daha arttırılsa 1 milletvekili daha alınır. Bu şekilde çok yaygın bir yayılma var. En son yapılan seçimde büyükşehir dez avantajlarına rağmen yüzde 17,82 oy aldı. Bu sonuçlar milletvekili genel seçimi olarak yapılsaydı MHP 95 bandında milletvekili alıyordu. MHP yine yakın hedef olarak bakarsak, bu durumunu koruyup üzerine ilave yaptığı takdirde en kötüsü güçlü bir iktidar ortağı olabilir. Bu çok kolay yakalanabilir bir hedef.

BİZ KENDİ KAPIMIZIN ÖNÜNÜ SÜPÜRELİM
MHP’nin oy olarak dağınık yapısı itibari ile bu avantajını bu seçimde kullanlamı. Biz de kapımızın önünü süpürmeliyiz. Trabzon’da en azından yakın hedef olarak görünen 2. Milletvekilliğini kazanmamız için en azından genleşmeye, farklı kesimlere ulaşmak için birlikte çalışma azmi oluşturarak bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Bugün atılan adım bunu sağlamaya yönelik bir adım olarak görüyorum”