Bekar yaptığı açıklamada, “ 25 Eylül 2012’nin seçim tarihi olarak belirlendiği günden itibaren yaşanmakta olan sıkıntılı süreci nasıl bertaraf ederiz arkadaşlarımızla ve camiamızın önde gelenleriyle istişare ettik. Beni değil bizi düşünüp, bizi konuştuk ve bizim için oy birliği ile olmasa da oy çokluğu ile bir karar aldık.

Bu karar yapılacak olan Trabzon MHP İl Kongresinde İl Başkanlığına aday olmamam kararıdır.  Neden adaylıktan çekildiğimi hem özel sebeplerimin hem de genel sebeplerin arkasına sığınmadan açık yüreklilikle açıklamayı şu anki hassas dönemde camiaya zarar vermemek adına doğru bulmuyorum. Maalesef söylenmemesi gerekenlerin söylendiği, yapılması gerekenlerin yapılmadığı bir süreci birlikte yaşıyoruz.

Basında yer aldığı gibi herhangi bir adayı destekliyor diğerini dışlıyor gibi bir algının benim adıma doğru olmadığını hem de yakışıksız olduğunu belirtmek isterim. Mevcut iki adayında listelerinde yer almayı ve de bir adayın lehine çalışmayı kendi adıma doğru bulmuyorum. Bu açıklamadan sonra delegelerin hür iradeleri ile hareket etmelerini objektif, sağduyulu bir şekilde oy kullanmalarını talep ediyorum.

Ayrıca yakın arkadaşlarımızın mevcut adayların listelerinde görev almayı arzu etmelerini de saygıyla ve anlayışla karşılıyorum. Şunu belirtmek isterim ki inancımdan, kendime ve arkadaşlarıma olan güvenimden en ufak bir şüphem yoktur. Uygun fırsat ve zeminde her zaman camiamızın hizmetine talip olduğumu ve olacağımı haykırarak beyan ediyorum. Halis niyetle yola çıkmış idealleri uğruna ter döken herkese en içten dileklerimle başarılar diliyorum. Seçim sürecinin camiamıza ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, tüm kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.”