61SAAT SİYASET

Milliyetçi Hareket Partisinde görevden alınan eski Ortahisar İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, ilçe binasında konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basının karşısına çıkan Yılmaz, görevden alma sürecinde özellikle MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ile İl Başkanı Muammer Demeli’ye kırgın olduğunu ifade etti.
Milletvekilliği ve yerel seçimlerde yaptıkları çalışmalardan ötürü ‘Teşekkür’ beklerken görevden alındıklarını kaydeden Yılmaz, “Ortahisar İlçe Teşkilatı olarak görevden alınmamızı hayretle karşılaşamaktayız” dedi.

Milletvekilliği seçimlerinde Aydın’a, İl Başkanlığı seçimlerinde Demeli’ye destek verdiklerini kaydeden Yılmaz, MHP Genel Başkanlığı seçimlerinde de tek yumruk halinde bir profil çizdiklerine dikkat çekerek, “Biz teşkilat olarak istedik ki yaptığımız duruşun ve başarının ardından il yönetimimiz ve verilimiz tüm ilçeleri ve belediye başkan adaylarını bir araya toplayarak elde edilen bu başarınınbirlik ve beraberilkle olduğunu tüm kamuoyuna göstererek bir teşekkürle onurlandırmasıydı. Fakat il başkranımız ve milletvekilimiz Trabzon kamuoyunda da bu başarıyı sahiplenmiş ve ilçe teşkilatlarını ve başkan adayları ile meclis üyesi arkadaşlarımızı yok saymıştır. Yeni oluşan il teşkilatını yapılandırma da görev üstlenen il başrkanımız da yok saydığı ilçe teşkilatları sonrası Ortahisar ilçe teşkilatını görevden alarak icraatlarına başlamış bulunmaktadır. İl teşkilatı yaşanan bu zorlu süreçte onlara sağlanan güveni ve samimiyeti böylece göstermiş oldular” dedi.

Bundan sonra üzerine düşeni de fazlasıyla yapacağının altını çizen Yılmaz, “Bizler bu zamana kadar asla kendimizi ve partimizi menfaat, makam ve hesapçılara ezdirmedik bundan sonra da ezdirmeye niyetimiz yok. Bundan sorna sorumluluğumuz bilincinde demokratik kurallar neticesinde yolumuza birlik ve beraberlik doğrultusunda devam edeceğiz” diye konuştu.

Daha önce de 2000 yılında Merkez İlçede Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısıyla görevden alınan yönetimde bulunduğuna da dikkat çeken Yılmaz, “O gün de bana düşen görev neyse bir ülkücü olarak yaptım. Bundan sonra da atanan il başkanımız olsun milletvekilimiz olsun bunu kendilerine ifade ettim. Partimiz için ne lazımsa yaparız” dedi.
Kişilere karşı kırgınlığı mı yoksa partiye karşı kırgınlığı olup olmadığı sorusuna Yılmaz, “Kişilere karşı kırgınlığımız olur, bu da zaman içerisinde düzelir” cevabını verdi.
Yeniden bir kongre olması durunmunda aday olup olmayacağı sorusuna ise Yılmaz, “Şartlara bakacağız” diyerek yanıt verdi.

Yılmaz’ın yerine Ortahisar İlçe Başkanlığına Burhan Bekar atandı.